CoolTúra – A te kerületed, te CoolTúrád!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

CoolTúra – A te kerületed, te CoolTúrád!

Mi ez? 

2023 márciusától hirdeti meg a Józsefvárosi Önkormányzat a CoolTúrát. Ez bakancslistára méltó útvonal, melynek helyszíneit bejárva megtapasztalhatjuk a Nyolcker páratlan sokszínűségét, elevenségét, különlegességét, olyan helyeket, amiktől máig ez az egyik legemblematikusabb kerülete Budapestnek.

A CoolTúra nem egyszerű városi túra, ez élmény-kincstár. Aki bejárja, találkozhat serény tejes emberekkel, pékekkel, vasedényesekkel, barátságos pincérekkel, izgalmas terekkel, történetekkel, ínycsiklandó ételekkel, fantasztikus tárgyakkal.

Nézz szét a CoolTúra honlapján: https://cooltura.jozsefvaros.hu/ 

Ki csatlakozhat?

A túra nemre, életkorra való tekintet nélkül megtehető.

Hogyan lehetsz túrázó?

A H13 portáján (Horánszky utca 13.) és a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (Baross utca 63-67.) magadhoz vehetsz egy füzetet, amiben gyűjtheted a túra teljesítését igazoló matricákat. Minden helyen, amit meglátogatsz, kapsz egy matricát, amit a füzetedbe ragaszthatsz. A helyeken nem kötelező vásárolnod, de mindenképp tölts el kevéske időt bennük, nézz szét, beszélgess vagy készíts fényképet, ha gondolod! A CoolTúrapontok listáját itt találod: https://jozsefvaros.wixsite.com/cooltura/legyél-cooltúrázó 

Miért?

Aki 2023. október 31-ig leadja a matricás füzetét a JKN Rendezvényszervezési Irodáján (1085 Budapest, Horánszky utca 13.), az részt vesz egy sorsoláson, ahol a nyertes 250.000 forint értékű ajándékutalványt kap, amit a túrapontok bármelyikén, vagy akár több túraponton is elkölthet. Nem kötelező az összes helyet bejárni, de a végén azok neve kerül a sorsoláson a szerencsekerékbe, akik október 31-ig a legtöbb helyen megfordultak.

Légy a közösség része!

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, amelybe feltöltheted a túrán készített fotóid, megoszthatod a benyomásaid, leírhatod a véleményed:

https://www.facebook.com/groups/1644985065974129/

Hajrá, túrázó! Fedezd fel Józsefvárost!

Kérdésed van? Írj nekünk: rendezveny@jkn.hu

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!