Hamarosan indul a Józsefvárosi Lakásügynökség!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Hamarosan indul a Józsefvárosi Lakásügynökség!

A Józsefvárosi Lakásügynökség szeretné összekötni azokat, akik lakást keresnek és azokat, akik lakást szeretnének kiadni a kerületben.

Azok jelentkezhetnek lakásra, akik Józsefvárosban élnek, vagy pedig itt dolgoznak. A jelentkezés májusban indul.

Ha nem szeretne lemaradni arról, hogy mikor indul a jelentkezés, iratkozzon fel a hírlevelünkre a https://lakasugynokseg.jozsefvaros.hu/hirlevel/ !

A józsefvárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén elfogadta a kerületi lakásügynökség létrehozásáról szóló előterjesztést. Ez a döntés az első lépés abban a folyamatban, aminek eredményeként a kerületben is létrejön egy olyan lakásügynökség, amely új megközelítéssel célozza a megfizethető lakhatási lehetőségek biztosítását a kerületben.

A Lakásrendelet tervezetet és a Józsefvárosi Lakásügynökség Koncepció tervezetet 2023. március 31. – 2023. április 10. között társadalmi egyeztetésre bocsátottuk, valamint érdekképviseleti szervek részére e-mailen is megküldtük. Ha kíváncsi ennek eredményeire, olvassa el összefoglaló cikkünket.

Miért előnyös a részvétel a lakástulajdonosok számára?

A lakásügynökség pedig garanciát vállal azokért a lakásokért, amit a lakástulajdonosok rábiznak. Van egy üres lakása amit szeretne kiadni? Írjon nekünk a lakasugynokseg@rev8.hu címre!

A lakástulajdonosok számára a részvétel azért előnyös, mert az Önkormányzat legalább hároméves, határozott idejű szerződést köt és a szerződés időtartamára garantálja a szerződésben megállapított lakbér, valamint a lakáshoz kapcsolódó egyéb díjak (rezsi, közös költség) fizetését, a lakásügynökségi szervezet pedig kezeli a bérlőkkel felmerülő konfliktusokat és biztosítja, hogy a szerződés lejártával megfelelő állapotban legyen a lakás.

Miért előnyös a részvétel a bérlők számára?

A Lakásügynökség keretében az Önkormányzat magántulajdonú és önkormányzati tulajdonú lakásokat ad bérbe, a jelenlegi piaci lakbéreknél jóval alacsonyabb lakbérszinten. A Lakásügynökség biztonságos, kiszámítható lakhatási feltételeket biztosít, garantálja a lakcímre való bejelentkezés lehetőségét.

Hogyan lehetek bérlő a Lakásügynökségen keresztül?

A Lakásügynökség bérlőinek kiválasztása névjegyzék alapján történik. A névjegyzékre kerülő lakásigénylők egy egységes, rászorultságot mérő szempontrendszer alapján pontszámot kapnak, amely meghatározza a lakáshoz jutás sorrendjét. A névjegyzékre való jelentkezés során a lakásigénylők dönthetnek, hogy beköltözhető állapotú magántulajdonú lakásba szeretnének költözni, 3 éves határozott idejű szerződéssel, vagy pedig részlegesen felújítandó önkormányzati tulajdonú lakásba, 10 éves szerződéssel. Ha nem szeretne lemaradni a névjegyzékre való jelentkezésről, iratkozzon fel a hírlevelünkre a https://lakasugynokseg.jozsefvaros.hu/hirlevel/ oldalon.

Az Önkormányzat a lakásügynökségi feladatokkal az innovatív, kísérleti programok megvalósításában tapasztalt Rév8 Zrt-t bízta meg.

Ha bármi kérdése van a Józsefvárosi Lakásügynökséggel kapcsolatban, írjon a lakasugynokseg@rev8.hu email címre. A Józsefvárosi Lakásügynökség részletes leírása és a jelentkezés pontos menete hamarosan elérhető lesz a https://lakasugynokseg.jozsefvaros.hu/ oldalon.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!