Józsefvárosi Művészeti Ösztöndíjprogram Balogh Lajos emlékére

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Józsefvárosi Művészeti Ösztöndíjprogram Balogh Lajos emlékére

Idén másodszor írjuk ki Balogh Lajos Paci, elhunyt önkormányzati képviselő, roma aktivista és művész emlékére alapított ösztöndíj-pályázatunkat. Célunk, hogy az ösztöndíjpályázat hozzájáruljon a roma kultúrát reprezentáló alkotó, előadóművészeti tevékenységek támogatásához. A nyertes ösztöndíjasok a havi ösztöndíj mellett tapasztalt mentorokról szakmai támogatást is kapnak; emellett lehetőségük lesz a kerületi programokon előadni, bemutatni művészetüket.

A pályázati felhívás: http://www.karacsonysandorkozalapitvany.hu/palyazati-felhivas/

Ki vehet részt a pályázaton?

Mindenki, aki magyarországi adóazonosítóval rendelkező magánszemély, 2023. szeptember 1-jén már elmúlt 10 éves, de még nem múlt el 30 éves, és VIII. kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy a kerületben tanul, vagy egyéb kerületi kötődéssel rendelkezik.

Milyen kategóriákban lehet pályázni?

A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg: zeneművészet; képzőművészet és vizuális művészetek; irodalom és előadó-művészet.

Mit kell benyújtani a pályázathoz?

  1. Adatlap – szakmai munkaterv és mellékletei
  2. Nyilatkozat
  3. Szociális helyzet nyilatkozat

A formanyomtatványok elérhetők: http://www.karacsonysandorkozalapitvany.hu/palyazati-felhivas/

Mennyi ideig és hány forintot jelent az ösztöndíj?

2023 szeptemberétől így 12 hónapon keresztül 30 fő fog ösztöndíjban részesülni: 20-an zenei, 5 fő képzőművészeti és vizuális művészeti, 5 fő pedig irodalmi és előadó-művészeti ösztöndíjban. Az ösztöndíj mértéke köznevelésben tanuló pályázatok esetén havi nettó 50 ezer, egyéb pályázók esetén havi nettó 80 ezer forint.

Hogyan kell benyújtani a pályázatot?

A pályázat beérkezésének határideje: 2023. május 5. (péntek) 12.00 óra

A pályázat benyújtható

  • postán egy eredeti példányban:

Címzett: Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért

Cím: 1082 Budapest, Baross utca 63-67.

A borítékon kérjük feltüntetni: „Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért KSKA-2023/1. pályázat”, valamint a megpályázott kategória sorszámát.

  • személyesen egy eredeti példányban:

Címzett: Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért

Cím: Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 1082 Budapest, Baross utca 63-67. szám földszinti Tám-Pont Információs Irodán H-CS 8:00 – 15:30, P 8:00-13:00 között.

A borítékon kérjük feltüntetni: „Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért KSKA-2023/1. pályázat”, valamint a megpályázott kategória sorszámát.

 

Kérdésem van a pályázattal kapcsolatban, kihez fordulhatok?

A pályázatok benyújtásával kapcsolatos észrevételekkel, kérdésekkel  munkanapokon, 9.00-15.00 óra között 2023. május 5. (péntek) 10.00 óráig fordulhatnak a Közalapítvány munkatársához az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: Sütőné Schneider Emese 06-20/228-1727;

E-mail: karacsonysandorkozalapitvany@jozsefvaros.hu

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!