Legyen új kutyafuttató a Tömő utcában? Mondja el véleményét! 

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Legyen új kutyafuttató a Tömő utcában? Mondja el véleményét! 

A Tömő utca 40-46 társasház mellett található nagyobb füves területet régóta használják a környéken élő kutyatulajdonosok reggeli és esti sétáik alkalmával. Ezen a környéken nincs sok kutyafuttató, a Ludovika és a Kálvária téri futtatók is távolabb helyezkednek el. Így a kutyások sokszor a Corvin sétány magaságyásait vagy a társasházak között húzódó zöldsávokat használják a kutyák mozgatására.

Ezek a felületek azonban nem ezért lettek létrehozva, így sem az ültetett növények, sem a zöldfelület állapota szempontjából nem ideális az egyre nagyobb fokú igénybevétel. A Józsefvárosi Önkormányzat által indított „Fogadj örökbe egy közterületet!” programon sikerrel pályázott a Tömő utca 40-46 közös képviselete, akik az általuk gondozni kívánt zöldfelület bemutatása mellett jelezték, hogy a környéken élők számára hasznos lenne egy új kutyafuttató is.

Ezért kezdeményezi a Józsefvárosi Önkormányzat, hogy a Tömő utca 40-46 melletti nagyobb füves terület egy része legyen lekerítve és kutyafuttatónak kiépítve. 

Ezt a területet csak az egyik oldalról határolja lakóház. Ablakok közvetlenül nem, csak erkélyek néznek rá. A többi oldalról egy bolt, egy trafóépület és egy használaton kívüli üzemi épület határolja, amelyek megfelelő védelmet biztosítanak a zaj ellen. A kezdeményezés célja egy kis, 125 nm-es terület lekerítése, valamint egy pad és egy kuka kihelyezése a kényelmes és biztonságos kutyázás érdekében.

Kérjük, töltse ki a kutyafuttató kialakításáról szóló  kérdőívet 2023. május 18. csütörtök éjfélig! A kérdőívet itt éri el >>>

2023. május 19-én, pénteken 16 órakor a Jázmin utcai játszótér előtti téren a Rév8 Zrt. szervez kitelepülést, amelynek keretében az az érdeklődő lakók és kutyatulajdonosok megismerhetik az igényfelmérés eredményét, feltehetik kérdéseiket, és elmondhatják javaslataikat. 

A vélemények beérkezését és feldolgozását követően, az eredménynek megfelelően a Józsefvárosi Önkormányzat illetékes Bizottsága hoz majd döntést a terület jövőjére vonatkozóan.

Az eredményekről és a döntésről az igényfelmérést kitöltőket közvetlenül értesítjük, a környéken található házakban pedig plakátot helyezünk ki.

További információ: Közösségi Részvételi Iroda reszvetel@jozsefvaros.hu

Tervezzük meg együtt a Jázmin teret!

Az igényfelméréssel párhuzamosan elindul a Jázmin tér közösségi tervezése is, a Rév8 Zrt. szervezésében. A játszótér fejlesztéséről korábban zajlott igényfelmérés, amelynek eredménye alapján elindult a terv átfogó tervezésének folyamata. A tér átgondolásába a lakókat is szeretnék bevonni, alábbi időpontokban várják az érdeklődőket:

Tervezzük meg együtt a Jázmin teret!

2023.05.11. csütörtök 16:00

Rendezzük be a Jázmin teret!

2023.05.19. péntek 16:00

További információ a Jázmin tér fejlesztéséről >>>

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!