Legyél a részvételi költségvetés önkéntese!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Legyél a részvételi költségvetés önkéntese!

Legyél önkéntes szervező! Találkozz a lakókkal, segíts a programok szervezésében, és csatlakozz egy szuper csapathoz!

2023-ban megvalósul Józsefváros második részvételi költségvetése, amelyről itt olvashatsz bővebben >>>

Hogyan fog a költségvetés tervezése valóban részvételivé válni? Hogyan érjük el a lakókat, hogyan vonjuk be őket, hogyan biztosítjuk mindenki számára a szavazás lehetőségét?

Célunk, hogy minden kerületi lakos részt vehessen a folyamatban és ne csak az interneten legyen lehetőség csatlakozni a közös munkához. Ehhez jelen kell lenni a kerület közterületein és közösségi tereiben. Ebben kérjük az önkéntesek segítségét!

A részvételi költségvetés egy olyan tanácskozási és döntéshozatali folyamat, melynek során a közösség tagjai közvetlenül beleszólhatnak abba, hogy az önkormányzat mire költse a kerületi költségvetés egy részét.

Az évről évre ismétlődő folyamat keretében a lakosság által kitalált és rangsorolt projektek valósulnak meg, az eredmények átláthatóak és számonkérhetőek.

Önkéntesként ezt a folyamatot segítheted!

Szeretnél segíteni plakátok, kihelyezésében, szórólapok terjesztésében, standolnál a kerület közterein vagy segítenél a fórumok lebonyolításában?

Töltsd ki ezt az űrlapot, jelöld meg, hogy mely tevékenységben szeretnél részt venni és a Közösségi Részvételi Iroda munkatársa felveszi majd veled a kapcsolatot!

A jelentkezéshez további adatokat is megadhatsz, amivel segítheted, hogy fel tudjuk mérni az erőforrásainkat. Arra kérjük, hogy oszd meg velünk, hogy beszélsz-e idegen nyelven, rendelkezésedre áll-e autó, van-e e korábbról önkéntes tapasztalatod, illetve előreláthatólag mennyi időt fogsz tudni az önkéntességre szánni.

A 2023-as részvételi költségvetés ötletbeadási szakasza februárban indul, a teljes folyamat pedig június végéig tart. Önkéntesnek a teljes folyamat során lehet jelentkezni!

További kérdésekkel keresse a Közösségi Részvételi Irodát: reszvetel@jozsefvaros.hu,+36 1/459-2139

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!