Te dönts! Indul a szavazás a 2023-as részvételi költségvetésen!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Te dönts! Indul a szavazás a 2023-as részvételi költségvetésen!

2023. május 15-én elrajtolt a második józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása. Június 15-ig van lehetőséged, hogy te dönts: mire költsön 150 millió forintot a kerület! A szavazáson minden 16. életévét betöltő józsefvárosi lakos szavazhat. Add le a szavazatod online vagy személyesen.

Online:

Szavazni regisztrálást követően a reszvetel.jozsefvaros.hu oldalon lehet pontosan itt: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/reszveteli-koltsegvetes/szavazas/aktualis-szavazas/.

Személyesen:

A szavazási időszakban keresd standjainkat és a Részvételi Pontokat kerületszerte. A szavazás időszaka alatt több kitelepülést is szervezünk, ahol részletesen is megismerkedhetsz az ötletekkel. A standolásról és eseményekről aktuális információkat a Közösségi Részvételi Iroda Facebook-oldalán teszünk közzé.

A Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában is tudsz személyesen szavazni (Baross u. 63-67.)!

2023 februárjától márciusáig 230 ötletet küldtek be a józsefvárosiak, amelyekből végül a Polgármesteri Hivatal munkatársai és a helyi lakosokból álló lakossági munkacsoportok választották ki a szavazólapra kerülőket.  Az összes beküldött ötletet itt találod. A kiválasztás folyamatáról itt olvashatsz.

Mi a szavazás tétje?

Józsefváros lakosai idén 150 millió forint sorsáról dönthetnek. A kerületet három körzetre osztottuk és a megszavazott ötleteket az önkormányzat körzetenként 40 millió forintig valósítja meg. A helyhez nem köthető, teljes kerületet érintő projektekre 30 millió forintot tettünk félre.

Hány szavazatom van?

Összesen 5 szavazatod van. Ebből kettőt a saját körzetedben használhatsz fel, egyet-egyet a másik két körzetben, és egyet a teljes kerületet lefedő ötletre oszthatsz ki.

Mik azok a körzetek?

Honnan tudom, hogy melyik körzetbe tartozom?

A folyamatban Józsefvárost 3 körzetre osztottuk. A beérkező ötleteket ebben a három körzetben, megvalósításuk helyszínének megfelelően osztottuk szét. Regisztrációdat követően, az általad megadott lakcím alapján megállapítjuk, hogy melyik körzetbe tartozol és ez alapján vehetsz részt a szavazáson.

További információ: Közösségi Részvételi Iroda, reszvetel@jozsefvaros.hu, +36 1/459-2139

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!