Kizárólagos Lakossági Parkolózónák a Palotanegyedben

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Kizárólagos Lakossági Parkolózónák a Palotanegyedben

A Józsefvárosi Önkormányzat júniusi bizottsági döntése után megkezdődhet a Kizárólagos Lakossági Parkolózónák bevezetése, először a Palotanegyedben.

Ez azt jelenti, hogy a parkolás lehetősége az adott lakótömb körül található várakozó helyek maximum 30%-án 18.00 órától reggel 07.00 óráig csak a lakossági várakozási engedéllyel rendelkezők számára biztosított.

A Palotanegyedben jelenleg 1180 lakossági engedéllyel használható parkolóhelyből 332 esti, kizárólagos lakossági hely jön létre, azaz 18.00 óra és 7.00 óra között ezeken már csak a kerületi lakossági engedéllyel rendelkező gépkocsik parkolhatnak

A kivitelezések a június 19-i héten indulhatnak.

A területi eloszlás következtében a Baross, Trefort, Márkus Emília, Múzeum, Ötpacsirta, Reviczky, Scheiber Sándor, Kis Salétrom utcákban nem jön létre kizárólagos lakossági parkoló zóna.

A fenti változással egyidőben megkezdődik 5 új koncentrált rakodó (parkolóhelyen kialakított, kizárólag rakodási tevékenységre szolgáló terület) kijelölése és a kapcsolódó forgalomtechnikai eljárás is a Palotanegyedben.

A Molnár Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános iskola előtt a Somogyi Béla utcában pedig úgynevezett +Puszi és Pá parkolóhelyeket jelölünk ki, amely az iskolába a gyermeket gépjárművel szállító szülők megállási gondjait enyhítő intézkedést foglal magában.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!