Lezárult a szavazás, mi történik most?

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Lezárult a szavazás, mi történik most?

Június 15-én éjfélig lehetett szavazni a második józsefvárosi részvételi költségvetés 40 darab beadott ötletére.

A szavazás lezárult: mi történik most?

Először is összeszámoljuk a szavazatokat, amiket online és személyesen is le lehetett adni: az eredményeket a lakossági munkacsoportok tagjaival összesítjük és rögzítjük, melyik ötletre összesen hány szavazat érkezett.

A offline érkezett szavazatok számát ezt követően hozzáadjuk az online leadott szavazatokhoz, így a végeredmény látható lesz a honlapon.

Mint ismert, a részvételi költségvetés folyamatában 150 millió forint elköltéséről dönthetnek a kerületiek.

A kerületet három körzetre osztottuk és a megszavazott ötleteket az önkormányzat körzetenként 40 millió forintig valósítja meg.

A helyhez nem köthető, teljes kerületet érintő projektekre 30 millió forintot tettünk félre.

Ezért a szavazatok összesítését követően a hivatal szakértő munkatársai megállapítják, hogy az egyes összeghatárokba mely ötletek fértek be.

Ezt követően hozzuk nyilvánosságra a nyertes ötletek listáját június végéig.

Reményeink szerint a kerületi lakók döntését a júliusi képviselő-testületi ülés tárgyalja és fogadja el, ezt követően indulhat a megvalósítás, erről folyamatosan tájékoztatni fogunk felületeinken. Július 21-én a részvételi költségvetés záróbuliján megünnepeljük a folyamatban részt vevő kerületieket: az ötletbeadókat, a munkacsoportok résztvevőit, a részvételi költségvetés önkénteseit.

Várunk mindenkit július 21-én pénteken 18 órától a Grundban (Nagy Templom u. 30.)

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a részvételi költségvetés folyamatában és szavazatával segítette a döntést, hogy mire költsünk 150 millió forintot!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!