Parlagfű és allergén gyomok elleni védekezés

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Parlagfű és allergén gyomok elleni védekezés

Felhívjuk a tisztelt ingatlantulajdonosok/földhasználók figyelmét, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVL törvény 17. § (4) bekezdése értelmében a földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Belterületi parlagfüves ingatlanok tekintetében a jegyző köteles közérdekű védekezést elrendelni, ennek költségeit az ingatlantulajdonoson behajtani, továbbá megküldeni az adatokat a területileg illetékes Pest Megyei Kormányhivatal Növény és Talajvédelmi Osztályának, aki a mulasztókkal szemben kiszabja a növényvédelmi bírságot.

A növényvédelmi bírság legmagasabb összege 5 millió, legkisebb összege 15 ezer forint.

A hatóság a parlagfű elleni védekezésre felszólító levelet nem küld, hanem azonnal érdemi intézkedéseket köteles tenni.

Kérjük a Tisztelt ingatlantulajdonosokat, hogy a gyommentesítési kötelezettségüknek tegyenek eleget!

A parlagfűmentesség mindannyiunk közös érdeke- köszönjük együttműködésüket!

Itt talál információt arról, hogy hol tehet bejelentést, ha valaki nem tesz eleget a parlagfűirtási kötelezettségének: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2021/06/vedekezes-a-parlagfu-ellen-jogok-es-kotelessegek/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!