Véleményezze a Palotanegyed építési szabályzatának módosítását! (Trefort utca – Puskin utca – Bródy S. utca – Szentkirályi utca)

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Véleményezze a Palotanegyed építési szabályzatának módosítását!  (Trefort utca – Puskin utca – Bródy S. utca – Szentkirályi utca)

A jelenleg hatályos szabályozás a Trefort u. 3-5 szám alatti telken a kötelezően megtartandó zöldfelületeket illetően a kialakult állapotot, épületkontúrokat, beépítést követi le. Mivel az ingatlanfejlesztés során a hátsó épületszárnyat lebontanák (amely nem védett épület) és új épületszárnyat csatlakoztatnának a megmaradó (védett) utcafronti épülethez, valamint a parkolást mélygarázsban kívánják megoldani, a hátsókert kötelező szabályozási elemének megtartása nem megoldható („Telek zöldfelületként fenntartandó része” elemmel jelölt terület alatt terepszint alatti beépítés nem létesíthető). A telken belüli telek zöldfelületként fenntartandó rész elhelyezkedésének módosítása nem csökkenti a kialakítandó minimális zöldfelületek méretét. A telekmérethez viszonyított minimálisan előírt zöldfelületi arányt, a 15%-ot a módosítás betartja (19%-os értékkel) és még védetté is nyilvánítja a telken található két értékes fát is. A PALOTAKÉSZ jelen módosítása tehát semmilyen egyéb szabályozási elemet nem érint, övezeti előírásokat (beépítési %, szintterületi mutató) nem változtat.

Véleményezze Ön is a Palotanegyed építési szabályzatának módosítási anyagát a Trefort utca – Puskin utca – Bródy S. utca – Szentkirályi utca által határolt tömbre vonatkozóan!

A partner a közösségi érdekre vagy a jogos magánérdekre vonatkozóan ad véleményt, és tesz a módosításra javaslatot. A partner véleménye a véleményezett tervezet tartalmára terjedhet ki, a vélemény és a tervezet között közvetlen összefüggésnek kell lennie. A partner kifogást emelő véleményét indokolással támasztja alá.

A partner az észrevételét és javaslatát:

2023. június 18-ig írásban teszi meg a Javaslattételi lap kitöltésével és eljuttatásával a Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Irodája részére postán (1082 Budapest, Baross utca 63-67.), e-papír formájában ügyfélkapun/cégkapun keresztül vagy a partnersegi@jozsefvaros.hu címre megküldve, vagy

– közvetlenül az E-TÉR felületre tölti fel 2023. június 18-ig, regisztrációt követően a https://www.oeny.hu/oeny/4tr/#/fooldal oldalon.

A véleményezéshez szükséges dokumentumokat itt lehet letölteni >>>

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!