Indul az építkezés a Losonci téren!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Indul az építkezés a Losonci téren!

 A 2023. július 17-i héten a kivitelező megkezdi a munkát a Szigony utcai SPAR mellett illetve a Losonci Téri Általános Iskola melletti területen, ezzel megkezdődik a Losonci tér megújítása.

2022 tavaszán megkérdeztük a Losonci téren lévő intézményeket és lakókat, hogy kinek mi hiányzik innen. Sokan azt mondták, hogy nem tudnak hol leülni, nincs hol találkozni, kevés a zöld és nincs igazi karaktere a térnek. Ezek alapján készült el a Losonci tér terve. Célunk, hogy a közterületek átalakításával olyan új helyek jöjjenek létre, ahol van hely találkozni, pihenni és mozogni is.

A beruházás során a panelházak közötti terek és az ezeket összekötő sétány is megújul. A lehető legtöbb helyen feltörjük az aszfaltot, a helyén pedig zöldfelületeket létesítünk. A munka először a Szigony utcában a SPAR mellett a Losonci Fórumon és a Losonci Téri Általános Iskola melletti parkolóknál, az Előkertben indul meg, később fokozatosan halad majd a sétány mentén egészen az Illés utcáig. 

A nyertes kivitelező a ZÖFE Zöldterület fenntartó és Fejlesztő Kft. A kivitelezésre 90 napja van a kivitelezőnek, amit egy 30 napos műszaki átadás-átvételi időszak követ.

A kivitelez többnyire autóforgalom elől elzárt területen fog zajlani, de az iskola melletti parkolót részben érinteni fogja a beruházás. A parkolót érintő lezárásokat forgalmi táblák is jelzik majd, kérjük, figyeljék ezeket! Természetesen mindenhol biztosítjuk majd a gyalogos forgalmat. A kivitelezés első jeleként a Szigony utca SPAR melletti területéről a kivitelezés idejére elköltöznek a színes űrhajók, amik a kivitelezés alatt információs pontként fognak szolgálni a három fő helyszínen.

Előre is köszönjük a türelmüket és a közreműködésüket!

Ha szeretné folyamatosan követni a felújítási híreit, kérjük, iratkozzon fel a hírlevelünkre a www.rev8.hu/hirlevel oldalon! 

Ha pedig kíváncsi a Losonci tér terveire, látogasson el a rev8.hu/losonci-ter oldalra.

Kérdése van? Írjon az info@rev8.hu email címre, vagy hívja a  +36203326163 telefonszámot munkanapokon 9-16 óra között.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!