Jelentős családvédelmi intézkedéseket vezet be Józsefváros

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Jelentős családvédelmi intézkedéseket vezet be Józsefváros

Az elmúlt hónapok inflációja és az országban kialakult drámai gazdasági helyzet jelentős terheket rónak a családokra.

Ebben a drámai helyzetben Józsefváros vezetésének felelőssége, hogy gondoskodjon a bajba jutottakról. Felelős gazdálkodással elértük, hogy a megvalósuló fejlesztések mellett legyen elég pénz a költségvetésben újabb családvédelmi intézkedésekre a kerületi családokról való gondoskodás érdekében.

Szeptembertől bölcsődéztetési támogatást vezetünk be. Ez azokat a családokat érinti, akiknek bölcsődés korú kisgyermeke van, és  összege 60 ezer forint évente. A bölcsödéztetési támogatás szociális rászorultságtól függ, azok a családok részesülhetnek benne, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nettó 100 ezer forintot. A kérelmet a Családtámogatási Irodának kell majd benyújtani.

Háromszorosára emeljük az iskolakezdési támogatást. A támogatás automatikusan jár minden első osztályos gyerek szüleinek, nem szükséges kérelmet benyújtani hozzá. A támogatás év végéig beváltható 15 ezer forint értékű vásárlási utalvány, amit a Józsefváros kártya elfogadó helyeken lehet beváltani.

Minden kerületi rászoruló  fiatal BKK-bérletet kap Józsefvárostól. Éves Budapest-bérlettel támogatjuk a 14 és 18 év közötti, rászoruló józsefvárosi fiatalok közösségi közlekedését, amelyet a jogosultak természetben, utalvány formájában kapnak meg igénylést követően. Az utalvány a kedvezményes éves bérlet összegének megfelelő értékű. A kérelmet a Családtámogatási Irodának kell benyújtani és letölthető honlapunkról:

Budapesti közösségi közlekedési bérlettámogatás

Az érintett szülők és családok levélben fognak értesülni a támogatásokról. Az új támogatások mellett októbertől teljesen megújul a szociális támogatások rendszere is, többek között bevezetjük az állandó lakhatási támogatást a kerületben.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!