Ritka betegek boldog pillanatai 2023 – Fotókiállítás a Polgármesteri Hivatalban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Ritka betegek boldog pillanatai 2023 – Fotókiállítás a Polgármesteri Hivatalban

A Polgármesteri Hivatalban jelenleg megtekinthető fotókiállítással a társadalom és a döntéshozók figyelmét híja fel ritka betegségekre, az érintettek helyzetére és a helyes diagnózis megszerzésének fontosságára.

A fotópályázatot „Ritka betegek boldog pillanatai 2023” címmel tették közzé, a tárlat anyagába beválogatott fotókkal azt kívánják bemutatni, hogy a ritka betegséggel élőknek és családjaiknak a mindennapi küzdelmeik mellett is részük van örömteli, felhőtlen pillanatokban. A 2023-as felhívásra 110 pályamű érkezett, a közönségdíjas alkotásra 1,7 ezer szavazat.

„Ritka, mint a fehér holló. Mi mindannyian ilyenek vagyunk. Üdvözlünk körünkben, örülünk, hogy ránk találtál, kerülj beljebb” – üzeni a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége (RIROSZ) bemutatkozásképpen a honlapján. Az ernyőszervezet a ritka betegekkel foglalkozó civil szervezeteket fogja össze, és igyekeznek az érintettek hétköznapjait könnyebbé tenni. „Olyan helyre jutottál, ahol problémáidat megértik, nem vagy többé egyedül” – írják.

A kiállítás megnyitóján mások mellett Szili-Darók Ildikó és dr. Erőss Gábor alpolgármesterek, valamint Egyedi-Gazsi Beáta fogyatékosságügyi referens vettek részt.

Megtisztelő, hogy a hivatal helyszínt biztosíthat ennek a rendkívüli anyagnak. Kérjük, ha tehetik, tekintsék meg.

Polgármesteri Hivatal, 1082 Budapest, Baross u. 63–67., I. emeleti folyosó

Hétfő: 8.00–18.00

Kedd: 8.00–16.00

Szerda: 8.00–16.30

Csütörtök: 8.00–16.00

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!