Helyi adó számlaegyenleget postáz az önkormányzati adóhatóság 2023.08.14. napjától

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Helyi adó számlaegyenleget postáz az önkormányzati adóhatóság 2023.08.14. napjától

Az önkormányzati adóhatóság valamennyi, az ezer forintot meghaladó tartozással és túlfizetéssel rendelkező adózó részére elkészítette és küldi a 2023. szeptember 15-ig fizetendő helyi adókról szóló adószámla értesítőket.

Az önkormányzati adóhatóság az ezer forintot meghaladó összegű tartozás vagy túlfizetés esetén az adóév szeptember 10-ig az adózó adószámlájának adónemenkénti egyenlegéről, valamint annak részletezéséről és a tartozásai után felszámított késedelmi pótlékról az adózó részére értesítést küld.

Magánszemélyek részére elsősorban postai úton küldi, egyéni vállalkozóknak és vállalkozásoknak pedig az elektronikus tárhelyekre postázza az egyenlegközlőket az önkormányzati adóhatóság.  Kérjük, figyeljék értesítőjüket a postaládákban és az elektronikus tárhelyeken is.

Az építményadó, kommunális adó és telekadó befizetésének határideje: 2023.09.15.

Az adófizetés teljesíthető utalással, valamint online bankkártyás fizetéssel (EFER) is. Banki átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet is kérjük feltüntetni a közlemény rovatban. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózó átutalással rendezheti a helyi adófizetést. Az az  adózó aki nem kötelezett pénzforgalmi számla nyitására szintén fizethet banki átutalással, csekken, vagy az elektronikus fizetéseket és elszámolásokat biztosító alrendszeren (EFER-en) keresztül átutalással.

Az aktuális adószámláját minden ügyfélkapuval rendelkező magánszemély/egyéni vállalkozó/vállalkozás megtekintheti az Elektronikus Önkormányzati Portálon – https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap  – és ott bankkártyával történő adófizetést is indíthat.

Fizetési nehézség esetén a jogszabályokban rögzített módon lehetőség nyílik az adó részletekben történő megfizetésére.

További tájékoztatás: https://jozsefvaros.hu/ugyintezes/miben-segithetunk/adozas/ oldalon található. Automatikus részletfizetés és méltányossági eljárás ügyben általános tájékoztatás kérhető a 06-1-459-2584 telefonszámon, egyben ezen a számon időpont is foglalható a személyes ügyintézéshez. Online időpontfoglalás:  https://idopontfoglalas.jozsefvaros.hu/ oldalon lehetséges.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!