Nyáron is veszély a szén-monoxid-mérgezés – Igényeljen érzékelőt

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Nyáron is veszély a szén-monoxid-mérgezés – Igényeljen érzékelőt

Bár jellemzően a téli hónapokban, a fűtési szezonban esik róla szó, azokban a háztartásokban, amelyekben egész évben gázüzemű, fali vízmelegítővel, kazánnal állítják elő a meleg vizet, a szén-monoxid-mérgezés veszélye egész évben fenyeget.

Fontos, hogy klímát, páraelszívót, beépített szagelszívót mindig szakember üzemeljen be, hiszen ezek együttes használata is befolyásolja a lakás légáramlását.

A nyári melegben lecsökkenhet a kémény huzathatása, így fokozott a veszélye annak, hogy visszaáramlik a szén-monoxid a lakótérbe.

Figyelem! A nagy melegben megnőhet a szén-monoxid kialakulásának a veszélye, mert ilyenkor légdugó alakulhat ki a kéményben. A kéménybe beszorult hideg levegő miatt a vízmelegítéskor keletkező füstgáz visszaáramolhat a lakásba, ami tragédiákhoz is vezethet. Ahol nyílt égésterű vízmelegítőt használnak, ott tanácsos szén-monoxid-érzékelőt elhelyezni az ilyen esetek elkerülése érdekében.

Igényeljen a Józsefvárosi Önkormányzattól térítésmentes szén-monoxid-érzékelőt.

Ki igényelheti?

Aki az otthonában nyílt égésterű gázkészüléket (a kéménybe kötött cirkót, vízmelegítőt, bojlert, kazánt stb.) üzemeltet, és a kérelmező háztartásában az 1 főre jutó havi jövedelem legfeljebb 85 500 forint, egyedülálló esetén 99 750 forint.

Hol és hogyan igényelheti?

Kérelmet kell benyújtani. A nyomtatványt (a mellékletekkel együtt) személyesen, postai úton vagy elektronikus úton a kérelmező vagy meghatalmazottja nyújthatja be.

További részletek és a kérelem letöltése:

https://jozsefvaros.hu/ugyintezes/ugy/szenmonoxid-erzekelo/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!