Október 31-én véget ér a Harminckettesek tere kísérleti kialakítása

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Október 31-én véget ér a Harminckettesek tere kísérleti kialakítása

2023. október 31-től ismét az eredeti forgalmi rend lép életbe a Harminckettesek terén.A téren visszaáll az autóforgalom, és ismét szabad lesz parkolni a szervizúton. A józsefvárosiakat a következő két hétben arra kérjük, hogy gondolják át, melyik forgalmi rendet szeretnék a téren a jövőben.

A tér új koncepciótervei szerint a Harminckettesek tere egy gyalogos sétány lesz, amely folytatása lesz annak a gyalogosfolyosónak, amely jelenleg a Kálvint tértől egészen a Kis csibész térig tart. A látványterveken évelőágyásokat, fákat valamint kényelmes várakozóhelyeket láthatunk. Józsefváros új főterét szeretnénk megépíteni, amely egy élhetőbb és barátságosabb kerület főtereként, az itt lakókat és az áthaladókat is szolgálja. A tér látványterveit megtalálja előző cikkünkben.

Október 30-án délután a JGK Zrt. munkatársai leszedik a kiállítást valamint elszállítják a bútorokat a térről. Október 31-én elszállítják a növényládákat, eltávolítják pollereket és megváltozik a forgalmi rend. A Baross utcáról ismét behajthatnak az autók a szervizútra, és a Kisfaludy utcából újra ki lehet majd hajtani a Baross utcára. A kiállítás és a pollerek helyén javítani kell majd az aszfaltot, úgyhogy itt kisebb munkálatokra kell számítani a forgalmi rend bevezetése utáni napokban. Előre is köszönjük a türelmüket!

Milyen legyen a Harminckettesek tere? A döntés a józsefvárosiak kezében van!

Novemberben a téren lévő házak lakóit személyesen is felkeressük majd, de online is elmondhatják a józsefvárosiak és az arra közlekedők a véleményüket az elmúlt hónapokról, illetve a tér koncepcióterveiről is.

Többek között arra fogjuk Önöket kérni, hogy döntsék el: a jövőben szeretnének-e autóforgalmat a téren, vagy inkább legyen több fa, és legyen kényelmesebb a buszmegállóban várakozni. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján egy olyan teret terveztünk, amely szerintünk méltó a Harminckettesek teréhez, zöld és gyalogosbarát. Mi hiszünk ebben az irányban, de a döntés a józsefvárosiaké!

Nézze meg a terveket honlaphírünkben.

Mi fog történni a következő két hónapban?

  • 2023. október vége – véget ér a kísérleti kialakítás
  • 2023. november – visszaáll a június előtti forgalmi rend
  • 2023. november közepétől december közepéig – a kísérleti kialakítás értékelése és az új tervek véleményezése
  • 2024. január – a Józsefvárosi Önkormányzat kiértékeli az eredményeket, és dönt a Harminckettesek terének jövőjéről

További információ: https://rev8.hu/harminckettesektere/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!