Októberben elkezdődik a Magdolna negyed forgalomcsillapításának kivitelezése

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Magdolna negyedi forgalomcsillapítás

Az új forgalmi rend várhatóan október végén lép életbe. Ehhez a negyedben új kresztáblákat valamint több forgalomterelő eszközt is kihelyezünk. A következő hetekben járdafelszabadításra, pollerek kihelyezésére és különböző útjelek felfestésére lehet számítani a Magdolna negyedben. Előre is köszönjük a türelmüket és együttműködésüket a kivitelezés ideje alatt! Ha nem szeretne lemaradni az új forgalmi rend bevezetésének pontos időpontjáról, kérjük iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére a http://rev8.hu/hirlevel/ oldalon.

A kivitelezés október elején kezdődik. A munkálatok várhatóan több hétig eltartanak, de egy egész városnegyed forgalmi rendjének megváltoztatása sok szervezési munkát igényel. Józsefváros forgalmi rendje az elmúlt 15 évben is sokat változott. Elég például a Mátyás térre és a Tavaszmező utcára gondolni, amely ma már gyalogos zóna. Valamint jó példa a Palotanegyed is, ahol több ütemben vezették be az új forgalmi rendet, és ma már senkinek se jut eszébe, hogy a Mikszáth téren valaha autóparkoló volt. A tapasztalat azt mutatja, hogy a gépjárművezetők gyorsan alkalmazkodnak az új helyzethez, és néhány hét elteltével az új rend szerint is zökkenőmentesen folyik a közlekedés. 

A tervek az alábbi főbb beavatkozásokat tartalmazzák:

  •  az utcák új forgalmi irányával kiszűrhetők a csak áthajtani szándékozó autósok, ezzel csökkentjük a forgalom nagyságát,
  • a negyedre bevezetett 30 km/ órás  övezettel lassítható a gépjárművek sebessége,
  • több utcában megoldható, hogy a parkoló járművek ne foglalják el a járdák egy részét, ezzel is  könnyítve a gyalogos közlekedést.

A közlekedési táblák által szabályozott új forgalmi rend betartását elősegítő forgalomtechnikai eszközöket telepítünk, amik Budapesten még újdonságnak számítanak, más nagyvárosokban már bevett megoldások.

A kivitelezés a parkolósávok újra festésével kezdődik, ott ahol a parkolás lekerül a járdáról. A járdafelszabadítás érinti majd a Magdolna, Lujza, Dankó és Szigetvári utcák bizonyos szakaszait, illetve több utcában megváltozik a parkolási rend. A gépjármű tulajdonosokat előre, szórólapon fogjuk értesíteni, hogy hagyják szabadon a munkaterületet. Előre is köszönjük az együttműködésüket!

Ezen kívül forgalomtól elzárt területeket festünk fel, és pollereket helyezünk ki az útpálya szűkítésére, ezzel is lassítjuk a gépjárművek sebességét. Ennek következtében, szélesebbek lesznek a járdák, és kényelmesen el lehet majd férni babakocsival és kerekesszékkel is. Csökkentjük a keresztezendő útfelület szélességét a gyalogosok számára, így kevesebb időt kell az útpályán tartózkodniuk, és biztonságosabb lesz az átkelés.

Biztonságosabbá tesszük a zebrákat! Három kiemelt zebránál szűkítjük a keresztezendő útpályát a gyalogosok számára: a Karácsony Sándor utcában, valamint a Népszínház és Dobozi utcák csompópontjában 2 zebra esetében is.

Szeretnénk a Magdolna utca hosszú egyenes útvonalát megtörni, ezért három kereszteződésben forgalomterelő eszközöket helyezünk ki. A forgalmi irányok ezzel megváltoznak, így nem lehet majd a negyeden könnyen és gyorsan áthajtani. Így kiszűrjük az átmenő forgalom egy részét.

Az új forgalmi rendet folyamatosan monitorozni fogjuk a negyedben, azokkal a forgalomszámláló eszközökkel, amelyeket több helyen is kihelyeztünk augusztus folyamán. Így fogjuk  mérni, hogyan változott a forgalom a negyedben, az új forgalmi rend hatására.  Ha kíváncsi, hogy jelenleg milyen a forgalom a Magdolna negyedben látogasson el a Város és Mobilitás Intézet honlapjára

Ha kérdése van a Magdolna negyed forgalomcsillapításával kapcsolatban, írja meg az info@rev8.hu címre. Ha nem szeretne lemaradni az új forgalmi renddel kapcsolatos hírekről, iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére a http://rev8.hu/hirlevel/ oldalon.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!