A főváros új közösségi kertet alakít ki a kerületben: az Auróra utcai terület tervei tavaszra lesznek kész

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Új közösségi kert az Auróra utca 19-ben

Egy józsefvárosi helyszín, az Auróra utca 19. szám alatti terület lett a Fővárosi Önkormányzat közösségikert-felhívásának egyik győztese.

A fővárosi közösségi költségvetés egyik nyertes ötlete a „Közösségi kertek létrehozása” volt, ennek keretében 16 lehetséges helyszín közül végül három, nem használt kerületi vagy fővárosi telken alakítanak ki kertet – köztük az Auróra utca 19.-ben is.

A jövőbeli kertgondozók, érdeklődők száma alapján dőlt el 2023 novemberében, melyik három helyszínen kezdi meg a tervezési munkát a Fővárosi Önkormányzat. A teljes projekt megvalósítására összesen 50 millió forint forrás áll rendelkezésre, a kivitelezés költsége a tervek elkészültét követően számítható ki pontosan, áll a Főváros tájékoztatásában.

Önkormányzatunknak megküldött levelükben azt írták, várhatóan tavaszra lesznek kész a tervek.

A két további nyertes helyszín: XI. kerület, Gazdagréti lakótelep, valamint a XIV. kerület, Erzsébet királyné útja 78. szám alatti terület.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!