Beszélgessünk a Víg utcáról!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Beszélgessünk a Víg utcáról!

Október végén megépítettük a magaságyásokat és elültettük a növényeket a Víg utcában.

Az ágyásokba évelőnövények, cserjék és kisebb fák is kerültek. A zöldfelületek érkezésével befejeződött a Vígabb utca kivitelezése. Köszönjük eddigi türelmüket, és részvételüket! 

Október 18-án tartottuk az első Víg utcai megbeszélő alkalmat ahol a rendezvényekről, a forgalmi rendről és a magaságyásokról beszélgettünk. A résztvevők megosztották tapasztalataikat, kérdéseiket, beszéltünk a felmerülő nehézségekről, és arról, hogy mi működik jól, min szükséges változtatni. A következő megbeszélőt november 15-én tartjuk, ahol önt is sok szeretettel várjuk!

Lezárult a Mitől lesz Vígabb az utca? pályázóinak eseménysorozata is. 

A pályázat nyertesei az elmúlt hónapban számos programot tartottak a környéken. Szeptemberben pop-up vásár, agyagozás és a kerület sokszínűségét ünneplő multi-kulti Víg bár nyitotta meg az események sorát, amit a Játszóház Projekt és a Tudor Játék társasozós valamint a Kortárs Ékszer Stúdió ékszerkészítős hétvégéje követett.

A Déri Miksa ünnephez kapcsolódóan az ISBN könyv+galéria városi növényekről szóló DUDVA kiadványát mutatta be. Októberben pedig a kávézacc újrahasznosításáról mesélt a Journey Kávé- és Teaház, a programsorozatot pedig a Hullámhossz Csoport közösségi színházi előadása zárta.

Beszélgessünk a Víg utcáról
Októberben a kávézacc újrahasznosításáról mesélt a Journey Kávé- és Teaház, a programsorozatot pedig a Hullámhossz Csoport közösségi színházi előadása zárta.

Víg utca montázsKépek: Rév8, Sepovics Sándor és Lukács Máté ISBN könyv+galéria

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a projekt november végén zárul, ezután ismét lehetőség lesz gépjárművel áthajtani az utcaszakaszon, parkolásra viszont nem lesz lehetőség, valamint sokkal zöldebb lesz az utcakép. Januárban kérdőívvel keressük fel a környék lakóit, intézményeit és vállalkozóit, hogy elmondhassák véleményüket az átalakításáról, és hogy a jövőben hogyan szeretnék használni ezt az utcaszakaszt.

Milyen növények vannak a magaságyásokban?

Sokan érdeklődtek arról, hogy milyen növények lesznek az utca új lakói. A Víg utcában összesen 70 m2 zöldfelület jött létre, ahol összesen 500 db évelő növényt telepítettünk, illetve 500 db hagymát ültettünk (nárcisz, gyöngyike, krókusz). A növényválasztás nagy mértékben igazodott a várható vízhiányos állapotokhoz, a választott fajták jó szárazságtűrők, emellett gazdag a fajtaválaszték is. Nyári hosszan tartó aszályos idő esetén, amennyiben az öntözési kapacitás nem elegendő, előfordulhat a növényzet ideiglenes kókadása, száradása, azonban pont a széles fajtaválaszték miatt azt várjuk, hogy ezek jól regenerálódnak, az aszályos idő múlásával.

Az ágyásokban található húsos som, cserszömörce és egybibés galagonya. Valamint vannak fák is: tölgy, körte és gyertyán. A lágyszárúakból nehéz lenne válogatni, de itt van néhány: zsálya, cickafark, szellőrózsa, kasvirág, varjúháj, ördögszem, illatos gólyaorr, kis téli meténg.

Várunk mindenkit szeretettel november 15-én 17 órától egy második megbeszélő alkalmon a Víg utca sárga székeinél! Ha pedig esne az eső, akkor a Rákóczi csarnokban tartjuk az eseményt.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!