Mondja el véleményét a Harminckettesek teréről!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Mondja el véleményét a Harminckettesek teréről!

A Józsefvárosi Önkormányzat szeretné megújítani a Harminckettesek terét. Fontos számunkra, hogy a józsefvárosiakkal közösen hozzuk meg a döntést arról, hogy milyen legyen a tér. A terveket 2023. november 15. és december 15. között lehet véleményezni egy online kérdőív formájában, ahol megkérdezzük a lakók véleményét a kísérleti kialakításról, illetve a tér új koncepcióterveiről is. 

A tér körüli házak lakóit személyesen is felkeressük ebben az időszakban, de a kérdőív online formában is elérhető. Januárban az Önkormányzat kiértékeli az eredményeket, és dönt a Harminckettesek tere jövőjéről. Ha kíváncsi a tervekre, olvassa el cikkünket.

Józsefváros egyik központi terét egy összefüggően besétálható, modern, zöld és szerethető hellyé szeretnénk tenni, ahonnan sokan nem továbblépni akarnak, hanem ahová jó megérkezni. A Harminckettesek tere egyszerre az itt lévő házak bejáratának előtere, az áthaladók számára Józsefváros közlekedési központja, nagyszámú átszállónak a mindennapi várakozás helyszíne, üzletei pedig sokaknak nyújtanak szolgáltatásokat. A térnek ezeknek a szerepeknek egyszerre kell tudnia megfelelni.

Fontos azt is megjegyezni, hogy a favizsgálat során kiderült, hogy a téren lévő fák közül kettő fa egészségi állapota elég rossz. Az egyik fát sajnos még idén ki kell vágni, másikat pedig meg kell erősen csonkolni. A terven már szerepelnek azok az új fák, amelyekkel szeretnénk minél gyorsabban pótolni az idős nagy fák árnyékát.

A következő négy hétben arra kérjük Önöket, hogy döntsék el: a jövőben szeretnének-e átmenő forgalmat és parkolót a téren, vagy legyen inkább több fa és kényelmes  buszmegálló. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján egy olyan teret terveztünk, ami figyelembe veszi az itt élők igényeit és visszajelzéseit és amely szerintünk méltó a Harminckettesek teréhez, zöld és gyalogosbarát. Mi hiszünk ebben az irányban, de a döntés a józsefvárosiaké!

A kérdőívet online is elérheti a ezen a linken >>>

Ha inkább személyesen osztaná meg véleményét velünk, szeretettel várjuk tervbemutató eseményünkön, ahol az Önkormányzat és a RÉV8 kollégáival, valamint a tervezőkkel beszélgethetnek a tervekről az érdeklődők.

Harminckettesek tere tervbemutató 

2023. november 28., kedd 18 óra

Helyszín: 1085 Budapest, József körút 59–61.

Facebook esemény: https://fb.me/e/7l0rckyGN

Ha kérdése van a tervekkel kapcsolatban, írjon a info@rev8.hu címre.

További információ és hírlevél feliratkozás: https://rev8.hu/harminckettesektere/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!