Civil szervezetek jelentkezését várjuk a Fővárosi Szolidaritási Alap pályázatához

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Civil szervezetek jelentkezését várjuk a Fővárosi Szolidaritási Alap pályázatához

A Fővárosi Szolidaritási Alap pályázatot tett közzé szociális célokhoz kapcsolódó projektek támogatására, amelyhez a Józsefvárosi Önkormányzat várja a pályázaton indulni kívánó civil szervezetek megkereséseit.

2023. december 15-én hirdették ki a Fővárosi Szolidaritási Alap idei pályázatát, amelyen akár 80 millió forint támogatás nyerhető szociális célokra.

A pályázat kiírója öt kiemelt célt jelölt meg, ezek valamelyikét előmozdító projekttel lehet pályázni:

  • Lakhatási válsághelyzetek kezelése
  • Akadálymentesítés
  • Párkapcsolati és családon belüli erőszak megelőzése, az áldozatok védelme és támogatása
  • Közösségi ellátások fejlesztése
  • Fogyatékos, pszichiátriai vagy szenvedélybeteg személyek részére biztosított támogatott lakhatás szolgáltatás fejlesztése

A pályázaton fővárosi kerületi önkormányzatok, illetve az önkormányzattal partnerségben álló civil szervezetek indulhatnak.

A pályázati felhívást itt lehet elérni.

A Józsefvárosi Önkormányzat várja pályázaton indulni kívánó civil szervezetek megkereséseit.

Az önkormányzat célja olyan, kölcsönösen előnyös megállapodások megkötése, amelyek egyben előremozdítják az önkormányzat céljait is. Ennek érdekében a partnerségi megállapodások megkötése előtt előzetes egyeztetni szeretne az Önkormányzattal közösen pályázni kívánó civil szervezetekkel.

A partnerség formája lehet együttműködési vagy konzorciumi megállapodás, illetve közfeladat-ellátási szerződéses jogviszony.

Együttműködési megállapodás megkötése esetén az Önkormányzat nem számít pályázó félnek, de egyetért a projekt megvalósításával, annak céljaival. Az együttműködési megállapodás rögzíti, hogy a projekt megvalósítása során mit tud esetleg egymásnak nyújtani – pénzbeli vagy természetbeni hozzájárulásként – az Önkormányzat és a szervezet. Ebben az esetben nem szükséges önrészt biztosítani.

Konzorciumi megállapodás esetén az Önkormányzat is pályázó félnek számít. Ez olyan projektek esetében jöhet szóba, ahol az Önkormányzat is aktívan részt vesz a projekt megvalósításában. Az Önkormányzatnak ebben az esetben kötelező önrészt kell biztosítania, amely a megpályázott támogatási összeg legalább 46 százaléka kell, hogy legyen.

Civil szervezetek önállóan is pályázhatnak, ha az Önkormányzattal közfeladat-ellátási szerződéses jogviszonyban állnak, és a közfeladat-ellátási szerződés tárgya megegyezik a pályázat keretében megvalósítani tervezett konkrét projekttevékenységgel. Ebben az esetben nem szükséges önrészt biztosítaniuk.

Amennyiben civil szervezetként a Józsefvárosi Önkormányzattal konzorciumban vagy a Józsefvárosi Önkormányzattal megkötött együttműködési megállapodás alapján szeretne indulni, kérjük, küldje el:

  • a szervezet rövid ismertetését
  • a tervezett projekt összefoglalóját
  • a pályázaton elnyerni kívánt összeg mértékét
  • az Önkormányzattal való együttműködés keretében megvalósítani kívánt tevékenység rövid leírását

Jelentkezését a reszvetel@jozsefvaros.hu e-mail-címre várjuk legkésőbb 2024. január 10-ig. A levél tárgyába, kérjük, a következőket jelölje meg: Fővárosi Szolidaritási Alap

A beérkezett jelentkezéseket a Józsefvárosi Önkormányzat szakmailag ellenőrzi, az elbírálásról a jelentkezőket legkésőbb 2024. január 22-ig értesítjük.

Ezt követően szükség esetén egyeztetjük a jelentkezőkkel az együttműködés pontos részleteit (február 1-ig), a sikeres jelentkezőkkel ezután az Önkormányzat megköti az együttműködési vagy konzorciumi megállapodást.

A Fővárosi Szolidaritási Alap pályázatának beadási határideje: 2024. február 29.  

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!