Hajléktalan emberek számára szervezett szabadidős és közösségi programok pályázata – Újabb nyertesek

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Hajléktalan emberek számára szervezett szabadidős és közösségi programok pályázata – Nyertesek

A 2022-es józsefvárosi részvételi költségvetés keretében a lakossági szavazás egyik nyertes ötlete a „Nappali programok hajléktalan emberek számára” című program volt, amelyre a józsefvárosi képviselő-testület összesen 4.000.000 forintos kerettel írt ki pályázatot az alábbi tartalommal: „A hajléktalan emberek nappali ellátását végző intézményekkel együttműködésben olyan programok szervezése, amelyek tartalmas elfoglaltságot biztosítanak az érdeklődőknek, segíthetik az együttélés konfliktusainak csökkenését, és lehetőséget biztosítanak a szociális szolgáltatások, az önkormányzat és az érintettek közötti kapcsolat megerősítésére, a további együttműködés alapjainak megteremtésére. A részvételi költségvetésben meghatározott költségkeret különböző fókuszú programok megvalósítását teszi lehetővé: képzések, foglalkozások, olvasókör, tematikus séták mellett közös használatú helyiségek rendbetétele, festése, közösségi kert létrehozása, vagy akár az intézmény előtti közterület rendezése, fejlesztése. A programok az intézmények és az érintettek igényei szerint szerveződnének többek között önkéntesek bevonásával, amely jó lehetőséget biztosít a társadalmi érzékenyítésre is.”

A Képviselő-testület 172/2023. (V. 31.) számú határozatában a 2023. március 29-én kiírt első pályázat keretében 2.293.304 forint felosztásáról döntött a pályázók között. A fel nem használt 1.706.697 forint támogatási keret felhasználása érdekében a Városüzemeltetési, Közösségfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 396/2023. (IX. 18.) számú határozatában a pályázat ismételt kiírását javasolta.

A 24355/2023. (IX. 28.) számú polgármesteri döntés értelmében a pályázatot 2023. október 2-án kiírták. A beadási határidő 2023. november 2. volt. A pályázatra 2 érvényes pályázat érkezett, számukra megítélte a támogatást a testület.

A pályázó neve, címe A pályázat célja A támogatás összege (Ft)
Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei 1134 Budapest, Dózsa György út 152. Az Alföldi utcai hajléktalanok átmeneti szállásán egy relaxációs, kapcsolattartó szoba létrehozása, ahol az ügyfelek lehetőséget kapnak arra, hogy pihenjenek, elvonuljanak, egy kicsit egyedül lehessenek, és kapcsolatot tudjanak tartani szeretteikkel, ismerőseikkel. A Kálvária utcai Átmeneti Szállás lakói részére állatasszisztált terápia és aktivitás szervezése. A Magyar Természettudományi Múzeum meglátogatása. A Kőbányai út 22. szám alatt található 168 lakásos bérház lakóinak közösségi tér működtetése. „No slum” Közösségi Rehabilitációs Program. 734.688
Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország 1089 Budapest, Rózsa u. 111.

 

 

Az Üdvhadsereg Új Reménység Háza állami feladatot ellátó szervezet, mely Józsefvárosban működik. A támogatásból tervezett program: a Bory-vár játékos megismerése, előre kinyomtatott feladatlap alapján, szobrokat, anyagokat és motívumokat keresnek a helyszínen. Figyelem-, koncentráció fejlesztés ez játékosan, örömélményt adva. Székesfehérvár főbb nevezetességeinek megismerésében Városjáró Kisvonat segíti a résztvevőket, melynek programját idegenvezetők és a turizmusban jártas szakemberek állítják össze. A 45 perces túraprogram a teljes csoport számára biztosítja a kényelmes és tartalmas élménygyűjtést. 400.000

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!