Januárban indul a kivitelezés a Bacsó Béla utcában, és a Krúdy–Mária utcákban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Januárban indul a kivitelezés a Bacsó Béla utcában, és a Krúdy–Mária utcákban

A Józsefvárosi Önkormányzat a napokban megköti a szerződést a nyertes kivitelezővel, úgyhogy Hamarosan elkezdődik az építkezés a Krúdy és Mária utcákban, valamint a Bacsó Béla utcában. Ha nem szeretne lemaradni a pontos kezdésről és szeretne folyamatosan értesülni az építkezés híreiről, íratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére a http://rev8.hu/hirlevel/ oldalon.

A nyertes kivitelező az Everling Kft. lett. A szerződéskötéstől számított 30 napon belül leegyeztetjük a kivitelezővel az építkezés menetét, valamint a kivitelezőnek meg kell szereznie a munkakezdéshez szükséges engedélyeket. A kivitelezés pontos kezdéséről természetesen a helyszínen is értesítjük a lakókat, de érdemes feliratkozni a RÉV8 hírlevelére is.

Mi várható a Krúdy és Mária utcákban?

Mária utca

A Mária utcában a Krúdy és a Baross utca közötti szakasz, a Krúdy utcában pedig a Rökk Szilárd utca és Lőrinc pap tér közötti szakasz újul meg. ​​A Krúdy utcában a Fővárosi Vízművek az építkezés elején kicseréli a régi, elavult vízvezetéket.

Az átalakítás célja, hogy a Kálvin tértől a Nagykörútig kényelmesen el lehessen sétálni, és egységes, rendezett környezet jöjjön létre az egész útvonalon. A Krúdy utcán a járdaszabadítás után láthatóan szívesebben közlekednek a gyalogosok és a kerékpárosok. Itt a felújítás után a jelenlegihez hasonlóan egy oldali parkolás marad, a felszabadult helyet pedig a járdák szélesítésére és egy új fasor kialakítására használjuk fel. A fa telepítés miatt a parkolás a túloldalra kerül át, de kerékpárral továbbra is mindkét irányban átjárható marad az utcaszakasz. A Mária utca képe is a Krúdyhoz hasonlóan alakul át: itt is lesz új fasor, egy szintbe kerül az úttest és a járda és egy oldalon marad meg a parkolás.

Az átalakítás után:

– egy szintbe kerül a járda az úttesttel

– az utcák többi szakaszához hasonló díszburkolatot kap az úttest és a járda

– szélesebbek lesznek a járdák

– szabadföldbe ültetett fák és több zöldfelület jön létre

– a kereszteződésekben szűkül az útpálya, így könnyebb lesz gyalogosan átkelni az utcán

– a kereszteződés előtt a gépjárműveket bukkanókkal lassítjuk le

– a Lőrinc pap tér körül egységes tér jön létre, közvetlen gyalogos kapcsolatokkal,

– megújul a közvilágítás, új kandelábereket telepítünk

Ha szeretné megnézni az utcák részletes terveit, látogasson el a https://rev8.hu/krudy-maria/ oldalra.

Mi várható a Bacsó Béla utcában?

Bacsó Béla látvány

A Bacsó Béla utcát az utóbbi időben sokan megkedveltük: a Rákóczi tér felőli sétálóutca szakaszt a próbaidőszak óta egyre többen ejtik útba délutánonként, nyáron pedig sokan élvezik itt az árnyékot és a szellőt. Az átalakítás során megmarad az utca különleges hangulata, amit új fák és zöldfelületek egészítenek ki. Egy valódi klimatizált utca jön létre, az új fáknak, növényágyásoknak, a páraoszlopoknak és a világosabb burkolatnak köszönhetően.

Az átalakítás főbb jellemzői:

‒ megújuló, a Rákóczi tér arculatához illeszkedő, világos burkolatot rakunk le

‒ új fasort telepítünk az utca teljes hosszán

‒ új teresedés jön létre a Népszínház utca felől, megszűnik a mobil wc

‒ új utcabútorok: székek, padok, gumigömbök, hulladékgyűjtők, kerékpártámaszok

‒ a Vásár és Bérkocsis utcák között, a  sétány részen színes burkolatot  a,

‒ páraoszlopok és ivókút a nyári hőség ellen

‒ megújul a közvilágítás, új kandelábereket telepítünk

Ha kérdése van az utcák felújításával, írjon az info@rev8.hu email címre.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!