Nyertes Európai Uniós projekthez kapcsolódik partnerként a Józsefvárosi Önkormányzat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Nyertes Európai Uniós projekthez kapcsolódunk

A Józsefvárosi Önkormányzat pályázaton csatlakozik a görögországi Egaleo Önkormányzata által megvalósítandó, az Európai Bizottság által meghirdetett Európai Városfejlesztési Kezdeményezés -Innovatív Tevékenységek pályázaton nyertes projekthez, mint tudásátadó partner.

A pályázat célja, hogy Európa-szerte erőforrást biztosítson városi önkormányzatok számára a fenntartható városfejlesztéssel kapcsolatos, összetett helyi kihívásokra adandó innovatív válaszok kipróbálásához kísérleti projektek megvalósításán keresztül.

A kezdeményezés főpályázója városi önkormányzat lehet, ám a kiírás kiemelt hangsúlyt helyez a sokszínű partnerség létrehozására.

Egaleo Önkormányzatának projektje 10 helyi partnerből álló konzorciumban valósul meg. Ezen felül szükséges bevonni három nemzetközi tudásátadó partnert is, melyek egyike a Józsefvárosi Önkormányzat lehet.

A projekt keretében közeli betekintést nyerhetünk az Egaleo által megvalósított kezdeményezések tervezési és megvalósítási folyamataiba, működési tapasztalataiba. Az elnyert támogatás egyaránt fordítható beruházások, szolgáltatások és bérköltségek finanszírozására. Ez lehetőséget teremt arra is, hogy az Önkormányzat a támogatásból megvalósíthassa a saját pilot projektjét, így pédául az intergrált lakhatási iroda helyi adaptálását.

A projektben való részvételen keresztül az Önkormányzat 120.000 Euro, azaz 45.600.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhet.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!