Szakmai elismerések a józsefvárosi Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Programnak

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Szakmai elismerések és Gyermekjogi Civil Koalíció

Magyarország legnagyobb gyermekjogi civil szakmai hálózatának éves konferenciáján mutattuk be a józsefvárosi Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Programot, a JóKert.

A Gyermekjogi Civil Koalíció programján olyan előadók szerepeltek, mint Philip Jaffé, az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának elnöke, aki a klímaváltozás és a gyerekjogok kapcsán nemrégiben elfogadott dokumentumról beszélt – ehhez 121 országból több mint 16 ezer gyerek véleményét hallgatták meg korábban.

A konferencia fő témái között szerepelt a gyerekek részvétele a helyi döntéshozatalban, az iskolában vagy a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A JóKert, ami annak a 10 programnak az egyike, amelyet az Európai Unió a témában beérkezett 156 pályázatból választott ki, dr. Mátyók Fanni szakmai vezető mutatta be. Beszélt a tervezett gyerekjogi képzésekről és foglalkozásokról, a Tali a téren! programjairól és a tervezett gyerek- és ifjúsági tanácsokról is.

A programot azért csináljuk, mert hiszünk abban, hogy a gyerekek és a fiatalok fontos szempontokat adhatnak hozzá a kerület fejlesztéséhez, és lehetővé kell tennünk, hogy minél inkább részt vállalhassanak a döntésekben. Emellett abban is hiszünk, hogy akiket gyerek- és ifjúkorukban meghallgattak és tiszteltek, felnőve másokat is meg fognak hallgatni.

A programban olyan partnerekre számíthatunk, mint a legnagyobb európai gyerekjogi szervezet, a Eurochild, az egyik legrégebbi magyar gyerekvédelmi szervezet, a CSAGYI, a Partners Hungary Alapítvány és a Wesley János Lelkészképző Főiskola.

Jelentős szakmai elismerés, hogy a napokban meghívást kaptunk a közelgő belga EU-elnökség egyik legfontosabb, ifjúsággal foglalkozó eseményére.

A februári európai konferencián a jó gyakorlatok között mutathatjuk be a Tali a téren! programunkat.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!