Újabb Európai Uniós pályázaton indul a Józsefvárosi Önkormányzat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Újabb Európai Uniós pályázaton indulunk

A Józsefvárosi Önkormányzat saját lehetőségit maximálisan kihasználva a hajléktalanság radikális csökkentésére törekszik. Ennek egyetlen valódi eszköze a lakhatás biztosítása.

Ezért az Önkormányzat támogatni kívánja a hajléktalan emberek lakhatásának megoldását, és visszaintegrálásukat a közösségbe.

Az Európai Bizottság ESF-2023-HOMELESS pályázati felhívásának célja a hajléktalanság és a lakhatási kirekesztés elleni innovatív projektek és/vagy szakpolitikai intézkedések kidolgozása, megvalósítása és értékelése.

A cél a hajléktalanság és a lakhatásból való kirekesztés területén a szolgáltatásnyújtás innovatív formáinak helyi, regionális és nemzeti szintű társadalmi kísérletezésével kapcsolatos innovatív, több érdekelt felet tömörítő irányítási struktúrák kapacitás építésének támogatása, beleértve a hatóságokkal való együttműködés új formáit. Ez kiegészíti a hajléktalanság elleni küzdelem európai platformjának más munkaterületeit (pl.adatgyűjtés és együttes tanulás, tapasztalat-megosztás a tagállamokkal)

Az önkormányzat konzorciumi partnerként indul a pályázaton.  Az első konzorciumban a főpályázói szerepet a Fédération Européenne d’Associations Nationales Travaillant avec les Sans-Abri (FEANTSA) vállalta el. A konzorcium magyarországi tagja még a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI).

A Támogatás iösszeg Önkormányzatra eső része várhatóan 130 000 Euro, azaz 49 736 700 forint

A második konzorciumban a főpályázói szerepet az Utcáról Lakásba! Egyesület vállalta, a konzorcium magyarországi tagja még a Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Kft. A projekt 3 fő eleme a fedélnélküliek utcán élők integrált adatbázis rendszerének kidolgozása, egy elsőként lakhatás program, valamint egy disszeminációs hálózat létrehozása

A Támogatási összeg Önkormányzatra eső része várhatóan 90 000 Euro, azaz 34 433 100 forint.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!