Téged is várunk a kerületi munkacsoportba – Dönts te is a legjobb ötletekről a részvételi költségvetésben

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A legjobbakat keressük! Mindenekelőtt téged – Jelentkezz a részvételi költségvetés szavazólapjára kerülő ötletekről döntő munkacsoportba

A legjobbakat keressük! Mindenekelőtt téged – Jelentkezz a részvételi költségvetés szavazólapjára kerülő ötletekről döntő munkacsoportba

Elindult a 2024-es részvételi költségvetés, amelynek első szakaszában 180 millió forint elköltéséhez várunk ötleteket.

Mitől lenne még jobb és élhetőbb Józsefváros? Milyen programokra, kezdeményezésekre lenne szükség? Hol lehetne még zöldebb, kényelmesebb, otthonosabb a kerület?

Ötleteket február 10-ig lehet beadni.

A beérkező ötleteket a hivatal illetékes munkatársai vizsgálják meg, és ha nem ütköznek a részvételi költségvetés szabályaival, és megvalósíthatóak, akkor szakmailag jóváhagyják.

A jóváhagyott ötletek nem kerülnek mind szavazólapra, hiszen ennyi ötlet közül nehéz lenne kiválasztani a legjobbakat. Annak érdekében, hogy a részvételi költségvetés folyamatában valóban minden szakaszt a részt vevő lakók döntései alakítsanak, az ötletekből egy lakossági munkacsoport választja ki, hogy melyek kerüljenek szavazólapra. 

Ebbe a csoportba várunk téged is! 

A munkacsoportban az erre a feladatra jelentkező lakosok dolgoznak együtt a részvételi költségvetés folyamatában részt vevő önkormányzati munkatársakkal és az egyéni önkormányzati képviselőkkel.

Ez a folyamat hasonlít ahhoz, ahogyan az önkormányzat „nagy” költségvetése születik hosszú hónapokon keresztül, sok-sok hivatali és politikai egyeztetéssel, azzal a különbséggel, hogy a részvételi költségvetésben a lakók közvetlenül szólhatnak bele a pénz elköltésébe.

Jelentkeznél?

Várunk szeretettel! Az alábbiakra van szükség ahhoz, hogy a munkacsoport tagja lehess:

A legfontosabb, hogy Józsefvárosban élj. Bár ötletet bárki beadhat, a szavazólapok összeállításában való részvételhez fontos, hogy valóban kerületi lakos legyél. Nem kell, hogy bejelentett lakcímmel rendelkezz, de kérhetünk nyilatkozatot az életvitelszerű itt-tartózkodásról.

Elköteleződés. Annak érdekében, hogy tartalmas és felelősségteljes közös munka valósuljon meg, a munkacsoportok két, egymást követő szombaton és egy péntek délután ülnek össze:

  • február 17., szombat 9–15 óra között
  • február 24., szombat 9–15 óra között
  • március 8., péntek 17–19 óra között

A munkacsoportok tagjai a folyamatban végzett munkájukért jelképes anyagi elismerésben részesülnek. A találkozók ideje alatt ellátást és ebédet biztosítunk.

A jelentkezéshez töltsd ki ezt a kérdőívet 2024. február 10-ig. A kiválasztásról február 12-én kapsz majd értesítést. 

Az egyes munkacsoportokban maximum 20 lakos részvétele lehetséges. Túljelentkezés esetén azok élveznek előnyt, akik az előző években nem vettek részt munkacsoportban, a fennmaradó helyekről pedig a Közösségi Részvételi Iroda sorsolással dönt.

Ne maradj le a részvételi költségvetés legfontosabb híreiről, legyél naprakész! Iratkozz fel a részvételi hírlevélre.

Facebook esemény >>>

Közösségi Részvételi Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. 3/1. reszvetel@jozsefvaros.hu +36 1/459-2139 + 36 20/ 258-6713 (pénteki napokon!)

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!