Kedvezményes parkolás felújítás alatt álló utcákban lakóknak

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Kedvezményes parkolás felújítás alatt álló utcákban lakóknak

A Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2024. február 22-én fogadta el döntését, amely kibővíti a kedvezményes lakossági várakozásra jogosultak körét.

Mi a módosítás lényege?

A módosítás lényege, hogy enyhítse azokat a kellemetlenségeket, amelyek abból adódnak a lakosok számára, hogy a közterület felújítása miatt ideiglenesen nem tudják igénybe venni a közterületi parkolóhelyeket a lakóhelyük utcájában.

Kik jogosultak a kedvezmény igénybevételére?

Azok a lakosok, akiknek a lakóhelye egy olyan épületben van, amely épület homlokzata közvetlenül határos egy olyan közterület-felújítással, amely

  1. 2024. január 1-je után kezdődött, ÉS
  2. a Józsefvárosi Önkormányzat beruházásában valósul meg, ÉS
  3. teljeskörű közterület lezárással ÉS
  4. az autós forgalom korlátozásával jár.

Mind a 4 pontnak egyszerre  teljesülnie kell, hogy valaki jogosult legyen a kedvezményre. Ezenkívül természetesen meg kell felelni az alapvető feltételeknek: az igénylő lakóhelye a az érintett címen legyen és az autó ő üzemben tartásában álljon. 

Mekkora a kedvezmény mértéke?

Amennyiben a lakos jogosult a kedvezményre, akkor az általa megjelölt első autóra díjmentesen válthatja ki a várakozási engedélyt hat hónapra. A kedvezmény nem jár automatikusan, igényelni kell.

Már kiváltottam a lakossági várakozási engedélyem és befizettem annak díját. Mit tehetek?

Abban az esetben, amennyiben már egész évre kiváltotta a lakossági várakozási hozzájárulást, egy kérelem kitöltésével és leadásával a JGK Zrt. visszafizeti a féléves díjat. A kérelmet innen töltheti le. Kérelmét a JGK Zrt. Parkolási Igazgatóságán kell leadnia, a visszafizetés 30 napon belül történik az Ön által megadott számlaszámra.

Abban az esetben, ha Ön részletekben fizeti be a lakossági várakozási engedély díját és már egy részletet befizetett, akkor a következő két részletet nem kell befizetnie.

Még nem váltottam ki a lakossági várakozási engedélyt, de jogosult vagyok a kedvezményre. Mit tehetek?

Ebben az esetben menjen el a JGK Zrt. Parkolási Igazgatóságára. Vigye magával lakcímkártyáját és az autó forgalmi engedélyét.

Hol található a JGK Zrt. Parkolási Igazgatósága? És mikor van nyitva?

Cím: Budapest, Német utca 17-19.

Nyitvatartás:

Hétfő: 9:00 órától 17:00 óráig

Kedd: 9:00 órától 17:00 óráig

Szerda: 9:00 órától 18:00 óráig

Csütörtök: 9:00 órától 17:00 óráig

Péntek: 9:00 órától 16:00 óráig

Értesíti a Józsefvárosi Önkormányzat a lakosokat, ha jogosultak a kedvezményre?

A JGK Zrt. az érintett utcák lakosait – akik elérhetősége adatbázisukban szerepel – email-ben értesíti. Ezenfelül a felújítások kommunikációjában is felhívjuk a figyelmet erre a lehetőségre.

További információk:

Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Parkolási Igazgatóság

Német utca 17-19.

06-1 299-7000

parkolasugyfelszolgalat@jgk.hu

www.jgk.hu

Kapcsolódó dokumentumok
  1. Kérelem Utolsó frissítés: 2024. február 26.
    15 KB Word dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!