Új bejárat és modern, gyerekbarát udvar – Megújult a Napvirág óvoda

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Megújult a Napvirág óvoda udvara

A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett, hogy méltányos, szép és korszerű környezetben folyhasson a gyerekek nevelése, fejlesztése.

Tagóvodáink más-más állapotban vannak, és eltérő felszereltséggel rendelkeznek. A kerület ezért fejlesztési keretet határozott meg az óvodák minőségbeli javítására, amelyek a Magdolna-, a Losonci- és az Orczy- negyedben találhatóak.

Két fontos célja van a beavatkozásoknak: a fenntartáshoz szükséges műszaki karbantartások elvégzése, valamint az intézmények külső és belső megjelenésének vonzóbbá tétele.

Az Önkormányzat a Napvirág óvoda tervezésébe bevonta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjait is, akik felmérést készítettek – az óvodapedagógusok, a szülők, a gyerekek és más érintettek bevonásával feltárták az intézmény problémáit és lehetőségeit.

A Baross utca 111/B alatt található Napvirág óvoda udvara teljes egészében megújult. A régi, szűk, kissé eldugott helyen lévő bejárat átkerült a Losonci tér felőli oldalra, amely így kényelmes és fedett belépést biztosít az óvodába.

Az udvaron teljes burkolatcsere történt, emellett új, modern játékokat, tárolókat helyeztünk ki, kültéri mosdót, napfénytől védett homokozókat alakítottunk ki, és új cserjék, növények is szépítik a környezetet.

A gyerekek egy új focipályát is birtokba vehettek az udvar hátsó részében. A mai igényeknek megfelelően árnyékolók és újonnan ültetett fák, illetve biztonságos burkolatok könnyítik és teszik élvezetessé az udvar használatát.

A kerítés perforált lemez burkolatot kapott, amelyre – a Losonci térre tervezett zöldítéssel összhangban – kúszónövények fognak felfutni. A zöldfal nemcsak barátságos külsőt, de hűsítést is biztosít a forró nyári hónapokban.

További terv az óvoda május–szeptemberi zárvatartása alatt a folyosó, a fürdőhelyiségek, a csoportszobák részbeni megújítása, továbbá a közösségi terek renoválása is folytatódik.

Így a Napvirág óvoda 2024 őszétől mind külsőleg, mind pedig belsőleg megújulva, modern és korszerű környezetben várja a kerületben élő gyerekeket és szüleiket.

Bővebben a beruházásról: https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/gyerekvirag-tagovoda-udvarfelujitasa/

 

 

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!