Napvirág tagóvoda udvarfelújítás és új bejárat kialakítás

Beruházás helyszíne: 1083 Budapest, Baross u. 111/b.

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Józsefvárosi Önkormányzat

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (befejezve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (folyamatban)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kész (nincs elkezdve)

Beruházás költsége: 210 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2023/2. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2023/3. negyedév

Röviden a beruházásról

Háttér:

Az önkormányzat elkötelezett abban, hogy a kerület jelenlegi és leendő szülői, valamint gyermekeik szívesen válasszák a kerületi óvodákat és méltányos, szép környezetben folyhasson a gyerekek korai fejlesztése-nevelése. A Józsefvárosi Önkormányzat 12 tagóvodája különböző állapotban van és eltérő felszereltséggel rendelkezik. A kerület ezért fejlesztési keretet határozott meg a rosszabb helyzetű óvodák minőségbeli javítására, melyek a Magdolna-, Losonci- és az Orczy-negyedben találhatóak. Két fontos célja van a beavatkozásoknak: a fenntartáshoz szükséges műszaki karbantartások elvégzése és az intézmények külső-belső megjelenésének vonzóbbá tétele. Az önkormányzat a tervezésbe bevonta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjait, akik felmérést készítettek. Az óvodapedagógusokkal, szülőkkel, gyerekekkel és más érintettekkel karöltve feltárták az adott intézmény problémáit és lehetőségeit.

A Gyerek-Virág Tagóvodát illetően a vélemények 3 nagy témakör köré csoportosultak: 1. az udvar átalakítása és felújítása 2. a bejárat az óvodához méltó, hívogató és akadálymentes átalakítása 3. a belső tér színesítése és felújítása. A tervező ezek figyelembe vételével készítette el a koncepciót, mely aztán a mérnöki tervezés alapját adta.

Főbb célok:

Az udvar az óvoda egyik legfontosabb területe, ennek ellenére jelenleg nincs jó állapotban. Egyes játékok és az udvar burkolatának nagy része cserére szorul, valamint a rendelkezésre álló tér nincs okosan és optimálisan kihasználva. Az udvar az óvoda környékén sétálók számára teljesen belátható, így sokat számít az intézmény megítélésében. A beruházás során sor kerül az udvar vonzóvá tételére: a burkolatok cseréjére, növények telepítésére, játékok felújítására továbbá külön támogatásból Ovifoci pálya kialakítására.

Főbb műszaki tartalom:

  • Terasz átalakítása, újra burkolása
  • Kerti játékok felújítása
  • Kapu áthelyezése a bejárás optimalizálásnak érdekében
  • Új tárolóépület kialakítása
  • Jelenleg a belső teraszt fémrács veszi körül, melynek elbontása szintén hozzájárul egy vonzóbb, barátságosabb arculathoz is
  • Fák és cserjék telepítése
  • Öntözőrendszer kialakítása
  • Új kültéri burkolat az udvaron (mulcs, öntött gumi, kavics, homok)
  • Biztonsági- és életvédelmi rendszer kiépítése

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Még nem találhatóak ilyen típusú tartalmak.

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!