Napvirág tagóvoda udvarfelújítás és új bejárat kialakítás

Beruházás helyszíne: 1083 Budapest, Baross u. 111/b.

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Józsefvárosi Önkormányzat

További információ: gazdalkodas@jozsefvaros.hu

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (befejezve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kész (befejezve)

Beruházás költsége: 180 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2023/2. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2024/1. negyedév

Röviden a beruházásról

Az önkormányzat elkötelezett abban, hogy a kerület jelenlegi és leendő szülői, valamint gyermekeik szívesen válasszák a kerületi óvodákat és méltányos, szép környezetben folyhasson a gyerekek korai fejlesztése-nevelése.

A Józsefvárosi Önkormányzat 12 tagóvodája különböző állapotban van és eltérő felszereltséggel rendelkezik.

A kerület ezért fejlesztési keretet határozott meg a rosszabb helyzetű óvodák minőségbeli javítására, melyek a Magdolna-, Losonci- és az Orczy-negyedben találhatóak. Két fontos célja van a beavatkozásoknak: a fenntartáshoz szükséges műszaki karbantartások elvégzése és az intézmények külső-belső megjelenésének vonzóbbá tétele.

Az önkormányzat a tervezésbe bevonta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjait, akik felmérést készítettek.

Az óvodapedagógusokkal, szülőkkel, gyerekekkel és más érintettekkel karöltve feltárták az adott intézmény problémáit és lehetőségeit.

Háttér:

Az önkormányzat elkötelezett abban, hogy a kerület jelenlegi és leendő szülői, valamint gyermekeik szívesen válasszák a kerületi óvodákat és méltányos, szép környezetben folyhasson a gyerekek korai fejlesztése-nevelése. A Józsefvárosi Önkormányzat 12 tagóvodája különböző állapotban van és eltérő felszereltséggel rendelkezik. A kerület ezért fejlesztési keretet határozott meg a rosszabb helyzetű óvodák minőségbeli javítására, melyek a Magdolna-, Losonci- és az Orczy-negyedben találhatóak. Két fontos célja van a beavatkozásoknak: a fenntartáshoz szükséges műszaki karbantartások elvégzése és az intézmények külső-belső megjelenésének vonzóbbá tétele. Az önkormányzat a tervezésbe bevonta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjait, akik felmérést készítettek. Az óvodapedagógusokkal, szülőkkel, gyerekekkel és más érintettekkel karöltve feltárták az adott intézmény problémáit és lehetőségeit.

A Gyerek-Virág Tagóvodát illetően a vélemények 3 nagy témakör köré csoportosultak: 1. az udvar átalakítása és felújítása 2. a bejárat az óvodához méltó, hívogató és akadálymentes átalakítása 3. a belső tér színesítése és felújítása. A tervező ezek figyelembe vételével készítette el a koncepciót, mely aztán a mérnöki tervezés alapját adta.

Főbb célok:

Az udvar az óvoda egyik legfontosabb területe, ennek ellenére jelenleg nincs jó állapotban. Egyes játékok és az udvar burkolatának nagy része cserére szorul, valamint a rendelkezésre álló tér nincs okosan és optimálisan kihasználva. Az udvar az óvoda környékén sétálók számára teljesen belátható, így sokat számít az intézmény megítélésében. A beruházás során sor kerül az udvar vonzóvá tételére: a burkolatok cseréjére, növények telepítésére, játékok felújítására továbbá külön támogatásból Ovifoci pálya kialakítására.

Főbb műszaki tartalom:

  • Terasz átalakítása, újra burkolása
  • Kerti játékok felújítása
  • Kapu áthelyezése a bejárás optimalizálásnak érdekében
  • Új tárolóépület kialakítása
  • Jelenleg a belső teraszt fémrács veszi körül, melynek elbontása szintén hozzájárul egy vonzóbb, barátságosabb arculathoz is
  • Fák és cserjék telepítése
  • Öntözőrendszer kialakítása
  • Új kültéri burkolat az udvaron (mulcs, öntött gumi, kavics, homok)
  • Biztonsági- és életvédelmi rendszer kiépítése

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!