2060: Jövőtervezés gyerekekkel a Kesztyűgyárban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

2060: Jövőtervezés a Kesztyűgyárban

Milyen lesz az életünk 2060-ban? És hogyan vélekednek erről azok, akik akkoriban lesznek döntéshozók, akik ma még iskolások?

A Simulate 2060 egy olyan, multimédiás, leginkább színházi projekt, amelyben a virtuális szerepjátékok logikájával a résztvevők megpróbálják elképzelni a közös jövőjüket. A program első fázisában magyar, francia és német diákokkal dolgoznak együtt szakemberek.

Három hét alatt drámapedagógiai eszközökkel próbálják meg közösen elképzelni a jövőt, mint egy videójátékot: milyen lesz a környezet? Mik lehetnek a kihívások? Milyen problémák, célok jöhetnek szóba és milyen eszközökre lesz szüksége a szereplőknek? Mit tehetnek ők, és mit tehetünk együtt ezért a jövőért?

Kesztyűgyár

A 2060 csapata, a Kesztyűgyár és a józsefvárosi Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Program, a JóKer közreműködésével megvalósuló programban megtörtént az első találkozó, ahol a résztvevők helyi képek segítségével építették fel a saját világukat. A beszélgetésen egyebek mellett felmerült, hogy milyen világot hoz majd el a mesterséges intelligencia elterjedése, milyen válaszaink lehetnek a klímaváltozásra, és egyáltalán: milyen lesz az élet 2060-ban.

A találkozókon a gyerekek jövővel kapcsolatos elképzelései alapján az alkotók színpadi előadást hoznak létre, amit ez év őszén mutatnak majd be Budapesten és Franciaországban.

A további részletekről később adunk hírt.

Honlapunkon gyerekeknek és fiataloknak szóló aloldal indult, ahol az őket érintő józsefvárosi események és programok mellett a Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Programmal, a JóKerrel kapcsolatos tartalmakat is megtalálják.

Elindult továbbá a JóKer Facebook-oldala, kísérjék figyelemmel a munkánkat!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!