Józsefváros nyerte a Smart Budapest Díjat!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Józsefváros nyerte a Smart Budapest díjat

Óriási szakmai és társadalmi elismerés, hogy idén a józsefvárosi parkolási rendszer kapta a Smart Budapest díjat.

A kerületben több lett a rövid távú szabad várakozóhely nappal, akár 20%-kal több vendégautó tud megállni óránként, és 20%-kal kevesebb autó köröz a forgalomban.

Mi már tudjuk, mit jelent a közterek demokratizálása és a közterületi parkolás társadalmi költségeinek csökkentése. Az új parkolási rendszernek köszönhetően felszabadult a parkolóhelyek negyede, ami elsősorban a helyi autósok érdekét szolgálja.

Rádai Dániel alpolgármestere és Vo Son Nam városfejlesztési kutató

Büszkék vagyunk rá, hogy Józsefváros tette meg az első, talán legfontosabb lépést egy élhetőbb, minden lakosával méltányosan bánó és fenntartható jövőjű város felé.

Ez a díj az első nagy elismerés a fiatal magyar urbanisták legkarakteresebb képviselője, Rádai Dániel városfejlesztésért felelős alpolgármester számára is.

Ő és a munkatársai éveken át dolgoztak és dolgoznak még mindig a józsefvárosi parkolási rendszeren, nemcsak az ő magas színvonalú, felelősségteljes munkájuk nyert elismerést, hanem bebizonyosodott az is, hogy az élhető, környezettudatos és fenntartható város jövőképében milyen sokan hiszünk, velük együtt.

 

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!