Akadálymentes Józsefváros – Pályázati kiírás

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Akadálymentes Józsefváros Pályázati felhívás

A Józsefvárosi Önkormányzat az Ökotárs Alapítvány közreműködésével a 2023-as részvételi költségvetésen nyertes javaslat megvalósításaként pályázatot ír ki józsefvárosi székhelyű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkező kis- és középvállalkozások (kkv-k) részére az elektromos vagy manuális kerekesszékkel közlekedő emberek egyenlő esélyű hozzáférésének érdekében épített környezeti akadálymentesítésre.

Az elbírálás során nem kell megfelelni a komplex akadálymentesítésnek, részleges akadálymentesítésre vonatkozó terveket is befogadunk.

A pályázat célja

A pályázat célja Józsefvárosban saját tulajdonú ingatlannal rendelkező, kis- és középvállalkozások pénzügyi támogatása akadálymentesítési terveikben.

A pályázat során elektromos és manuális kerekesszékkel közlekedő emberek számára biztosítandó akadálymentes épített környezeti feltételek megteremtése a cél. Ezen belül értendő:

  • akadálymentes bejárat kialakítása (bejárati ajtó átalakítása/cseréje; épített rámpa kialakítása);
  • a vállalkozás belső terében megfelelő folyosók, közösségi terek kialakítása (burkolatátalakítások; a kerekesszékkel történő megfelelő manőverezéshez szükséges térbővítések kialakítása);
  • akadálymentes mosdók kialakítása;
  • kültéri helyiséggel (átrium, terasz) rendelkező vállalkozás esetében a kültér akadálymentesítése (burkolatcsere; megfelelő szélességű, biztonságos és kerekesszékkel önállóan használható út kialakítása; kerekesszékkel megközelíthető asztalok, asztalcsoportok létrehozása szintkülönbségek megfelelő áthidalásával).

A pályázók köre

Olyan kis- és középvállalkozásoknak szól a pályázat, amelyek saját tulajdonú ingatlannal rendelkeznek a VIII. kerületben, ebben működtetik szolgáltató jellegű, vendégforgalmat bonyolító vállalkozásukat, illetve ezen szeretnék az akadálymentesítést is végrehajtani.

Nem pályázhatnak állami, önkormányzati vagy egyéb tulajdonú helyiségben működő vállalkozások, illetve magánszemélyek sem.

A pályázat pénzügyi feltételei

  • A pályázható keretösszeg: 9 millió forint.
  • A támogatás formája: vissza nem térítendő pénzbeli támogatás.
  • A támogatott pályázatok megvalósítására rendelkezésre álló idő legfeljebb 6 hónap.
  • A támogatás mértéke: pályázónként maximum 3 millió forint. A szükséges önrész a megpályázott összeggel egyenértékű (azaz a támogatás legfeljebb az összes költség felét teheti ki).

Benyújtási határidő: 2024. június 18.

A teljes pályázati kiírást ITT találja. 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!