Bicikli- és rollerpályázat fiataloknak

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Bicikli- és roller pályázat fiataloknak

Folytatódik a Józsefvárosi Önkormányzat nagy sikerű pályázata! Idén pedig már nem csak bicikli, hanem bármilyen emberi erővel hajtott mikromobilitási eszköz (pl. roller) vásárlására és a hozzájuk kapcsolódó, biztonságos közlekedést kiegészítő vagy karbantartáshoz szükséges eszköz vásárlásának támogatására is lehet pályázni. A teljes pályázati keretösszeg 2 millió forint.

Mi a pályázat célja?

A pályázat célja a környezetbarát és környezettudatos közlekedés népszerűsítése a józsefvárosi fiatalok számára.

Milyen támogatásra lehet pályázni?

 • Kerékpár vagy egyéb mikromobilitási eszköz (pl. roller) vásárláshoz legfeljebb 75 ezer forint támogatásra lehet pályázni.
 • Kerékpár vagy egyéb mikromobilitási eszköz (pl. roller) kiegészítőjének vásárlásához legfeljebb 25 ezer forint támogatásra lehet pályázni.

Egyszerre mindkét pályázatra lehet pályázni.

A pályázatban elektromos eszközök támogatására nem lehet pályázni. 

Kik pályázhatnak?

14 és 26 év közötti diákok, akik legalább 6 hónapja folyamatosan kerületi bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, és közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatának aktív tanulói, hallgatói.

Meddig lehet pályázni?

A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. április 30.

Hogyan lehet pályázni?

 1. Ki kell tölteni a pályázati adatlapot (a honlaphír végén található).
 2. A hiánytalanul kitöltött adatlapot, illetve a kötelező mellékleteket az alábbi módok egyikén el kell juttatni a Kerületgazdálkodási Ügyosztály számára
  • Személyesen leadni a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal (Budapest, Baross utca 63-67.) nyitvatartási idejében “Kerékpár pályázat 2024” jeligére a Kerületgazdálkodási Ügyosztálynak.
  • Postai úton elküldeni a “Kerékpár pályázat 2024” jeligére az alábbi címre: Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Kerületgazdálkodási Ügyosztály (1082 Budapest, Baross utca 63-67. III. em. 311.)
  • Elektronikusan hitelesített módon a zoldpalyazat@jozsefvaros.hu e-mail címre elküldeni.

Milyen kötelező mellékleteket szükséges benyújtani?

 • érvényes személyi igazolvány másolata,
 • érvényes lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya) másolata,
 • érvényes diákigazolvány vagy hallgatói jogviszony igazolás az oktatási intézmény pecsétjével ellátva

Milyen egyéb feltétel van?

Pozitív elbírálás esetén a támogatás feltétele, hogy a nyertes pályázó eredményesen vegyen részt az Önkormányzat által meghatározott, ingyenes közúti közlekedési elméleti, városi közlekedési gyakorlati és elsősegélynyújtási ismereteket nyújtó elméleti és gyakorlati képzéseken.

Kérdése van?

A pályázattal kapcsolatos további felmerülő kérdéseikkel a +36 1 459 2576-os vagy +36 1 459 2119-es telefonszámon, illetve a zoldpalyazat@iozsefvaros.hu e-mail címen keresheti munkatársainkat.

Kapcsolódó dokumentumok
 1. Pályázati adatlap Utolsó frissítés: 2024. március 1.
  154 KB Word dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!