Figyelem: vélhetően mérget szórtak ki a II. János Pál pápa téren

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Figyelem! vélhetően mérget szórtak ki a II. János Pál pápa téren

Ezúton tájékoztatjuk a józsefvárosi kutyásokat és a II. János Pál pápa teret látogató közösséget, hogy 2024. április 30-án reggel bejelentés érkezett, hogy rózsaszín anyagot, vélhetően patkánymérget szórtak ki a téren, a metrómegálló melletti zöldterületen.

A kiszórt anyagra egy arra sétáló kutyás lett figyelmes, azonnal bejelentést tett, és a józsefvárosi kutyás közösség csoportjait is tájékoztatta.

A JGK munkatársai négy fővel a helyszínre siettek, a szükséges bejelentéseket megtettük.

A helyszínre kiszórt rózsaszín anyagot összeszedték.

Kérjük, fokozottan ügyeljenek a napokban a teret használók, különösen figyeljenek a gyerekekre és a kutyákra.

Az elkövető figyelmét szeretnénk felhívni rá, hogy súlyos bűncselekménynek minősül az állatok mérgezése. 2021 végén az állatok védelme érdekében elfogadott törvényi szigorítások értelmében komoly következményekkel kell számolnia annak, aki ilyesmire vetemedik. Konkrétan: „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával, vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.”

Emlékeztetnénk továbbá arra, hogy még csak be sem kell következnie az állat elpusztulásának, hiszen a törvény szerint: „két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül”.

A helyes eljárás az, hogy ilyenkor a megtaláló értesíti a rendőrséget. Akár telefonon hívja a 112-es számot, akár a police.hu-n írásban is tehet bejelentést.

A Józsefvárosi Önkormányzatot az ingyenes hívható számon lehet értesíteni: +36 80/277-256

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!