Pályázatot hirdetünk önálló Női Civil Ház koncepciójának kidolgozására

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Pályázat önálló Női Civil Ház koncepciójának kidolgozására

A Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2023-ban döntött az Egyenlőség és társadalmi igazságosság program Józsefváros roma lakosságáért 2023–2028 programkoncepció és intézkedési terv elfogadásáról.

A program az önkormányzat stratégiáival, terveivel összhangban határozza meg a kerület roma lakosságának életlehetőségeit segítő lépéseket és városfejlesztési politikákat.

Ennek keretében a „Nők esélyeinek megteremtése, a fiatal nők és anyák kiemelt támogatása” című fejezetben foglaltaknak megfelelően valósul meg az önálló Női Civil Ház létrehozása.

A pályázat tárgya a Női Civil Ház koncepciójának a kidolgozása. A feladatra három főt keres az önkormányzat.

A jogviszony a pályázat pozitív elbírálását követően jön létre, és öt hónapra szól. A koncepciót a három kiválasztott jelentkező közösen dolgozza ki.

Fontos cél, hogy a kerületben létrehozzunk a roma és nem roma nők számára egy olyan közösségi teret, ahol igény esetén segítő szolgáltatásokhoz, képzésekhez férhetnek hozzá, anélkül, hogy az életüket, a családjukat be kellene mutatniuk, karriertervvel kellene rendelkezniük, vagy adósságrendezés mellett elkötelezni magukat. 

A cél, hogy a roma és hátrányos helyzetű vagy segítségre szoruló nők ne kizárólag projektalapon, időszakosan legyenek a civil szervezetek által megközelítve, programokba bevonva.

Cél továbbá az is, hogy nőket támogató, segítő civil szervezeteken és szakembereken keresztül biztosítsunk olyan szolgáltatásokat, amelyek jelentősen javíthatnak a Civil Női Házat felkereső nők élethelyzetén, mentális állapotán, kikapcsolódást és fejlődési lehetőséget nyújtanak, illetve elindíthatnak a közösséget is erősítő folyamatokat.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 27.

A pályázat elbírálásának határideje: 2024. június 18.

A pályázat és a benyújtás további részletei ITT olvashatók.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!