Pályázatot hirdetünk önálló roma kulturális intézmény koncepciójának kidolgozására

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Pályázat önálló roma kulturális intézmény koncepciójának kidolgozására

A Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2023-ban döntött az Egyenlőség és társadalmi igazságosság program Józsefváros roma lakosságáért 2023–2028 programkoncepció és intézkedési terv elfogadásáról.

A program az önkormányzat stratégiáival, terveivel összhangban határozza meg a kerület roma lakosságának életlehetőségeit segítő lépéseket és városfejlesztési politikákat.

A „Kultúra és közművelődés” című fejezetben foglaltaknak megfelelően valósul meg az önálló roma kulturális intézmény létrehozása.

Az intézmény koncepciójának a kidolgozására – megbízási szerződés keretében – összesen három főt keres az önkormányzat.

A jogviszony a pályázat pozitív elbírálását követően jön létre, és öt hónapra szól. A koncepciót a három kiválasztott jelentkező közösen dolgozza ki.

A roma kulturális és művészeti tartalmakkal nem kizárólag a roma kultúra értékei iránt már érzékeny és befogadó közönség elérése a cél.

Szándékunk a párbeszéd lehetőségeinek megteremtése, az összetartozás elősegítése, a közösségi élmények biztosítása, az értékek kölcsönös elismerésére törekvés össztársadalmi szinten.

Az intézmény elsődleges közönsége a józsefvárosi lakosok köre: minden józsefvárosi, korra, nemre és társadalmi háttérre való tekintet nélkül.

Kiemelt figyelmet kívánunk fordítani arra, hogy a látogatóknak színvonalas kulturális szórakozást, minőségi művelődési szolgáltatásokat kínáljon az intézmény, bemutatva Józsefváros multikulturális jellegét, valamint roma kulturális – épített, tárgyi és szellemi – örökségét.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 27.

A pályázat elbírálásának határideje: 2024. június 18.

A pályázat és a benyújtás további részletei ITT olvashatók.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!