Tájékoztatás a Kálvária téri Shell töltőállomás bezárását követő munkálatokról és tervekről

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A Kálvária téri Shell töltőállomás bezárását követő munkálatokról és tervekről

A Kálvária téri Shell benzinkút 2024. május 31-ig működik, ezt követően a kút kereskedelmi tevékenysége megszűnik – megkezdődhet a töltőállomás bontása és a terület rendezése.

A bontási munkálatok várhatóan június közepén indulnak meg.

Mi zajlik most?

Jelenleg a bontási tervek és az úttervek egyeztetése zajlik a Józsefvárosi Önkormányzat, a Shell és az érintett közműszolgáltatók között.

Mi fog történni?

A művelet első szakaszában a felépítmények és nagy felületű burkolatok bontása történik meg, amit a veszélyes folyadékot tároló tartályok veszélymentesítése és megszüntetése követ.

Ezekről részletesebb tájékoztatást később teszünk közzé.

A bontás végeztével megkezdődhet a terület helyreállítása. Ezt a zöldfelületek kialakítása kivételével a Shell végzi el, várhatóan 2024 végén.

A jelenlegi elképzelések szerint 12 parkoló lesz kialakítva a szervizút felőli oldalon, halszálkás rendszerben. A terület többi részén zöldfelületet alakítunk ki, fásítással egybekötve.

A zöldfelület kialakítása és a faültetési munkák az Önkormányzat feladata, ami a terület Shell által történő rendezése után indulhat meg.

A munkálatokkal kapcsolatos további részletekről később adunk tájékoztatást.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!