Elkészült a Vajda Péter iskola új játszótere

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Elkészült a Vajda Péter iskola új játszótere

A Vajda Péter utca 25–31. szám alatti Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola udvarán az új játszótér kialakítása és egy másik, meglévő játszótér felújítása befejeződött.

Mindkét játszótér esetében megtörtént a tereprendezés, új játszóeszközök – hinta, mászóka, homokozó – kihelyezése, valamint színes öntöttgumi burkolat kialakítása.

Az új játszótéren a környező terület is rendezve lett a kialakítás során, emellett növénytelepítéssel, füvesítéssel zöldítettük a környezetet.

Az új játszótéren kerítés is épült, amely elválasztja a játszóteret a leendő közösségi kerttől.

A 2023-as józsefvárosi részvételi költségvetés egyik nyertes ötlete volt a „Közösségi kert a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola mögé” elnevezésű projekt. A kert létesítésére kijelölt helyszín a Vajda Péter iskola egy korábban nem használt, kerítéssel leválasztott része lett, ahol a képviselő-testület döntése értelmében játszóteret is kialakított az önkormányzat, illetve egy, szintén az iskola területén lévő korábbi játszóteret felújított.

A Józsefvárosi Önkormányzat a Vajda Péter iskola munkatársaival több alkalommal is egyeztetett, ezt követően döntött együttműködési megállapodás megkötéséről 2023. novemberi ülésén a testület.

A közösségi kert tervezése 2024 elején kezdődött meg a Közösségi Részvételi Iroda szervezésében.

Az új közösségi kert kertgyűléseire minden érdeklődőt várnak szeretettel.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!