Jelöljön Ön is a 2024-es józsefvárosi kitüntetésekre!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Jelöljön ön is józsefvárosi kitüntetésekre DÍSZPOLGÁRI CÍM Józsefvárosi kultúráért jelölés 2024. június 30ig, Józsefvárosi közösségekért, Guricsné Pásztor Erzsébet díj, Józsefvárosi becsületkereszt, józsefvárosért, józsefvárosi aranykoszorú

A Józsefvárosi Önkormányzat minden évben kitüntetésben részesíti a kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket és közösségeket.

2020-tól kezdve két különböző folyamat során választjuk ki a díjazottakat:

– az egyikben a jelölést a lakók teszik, de a döntést az önkormányzat hozza,

– a másikban a lakók jelölnek, és a döntést is ők hozzák, ez utóbbit a képviselő-testület csak jóváhagyja.

Az alábbi díjakra bármelyik józsefvárosi lakos jelölhet, de a végső javaslatot az önkormányzat vagy az önkormányzat által megjelölt zsűri, bizottság teszi meg a beérkezett jelölések alapján.

(A jelölés módjáról és a határidőkről a szöveg végén írunk részletesen.)

DÍSZPOLGÁRI CÍM

Díszpolgári cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárságú személynek, közösségnek, aki/amely kiemelkedő munkájával a kerületben vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, és ezzel a kerület polgárai körében közmegbecsülésre tett szert, továbbá hozzájárult Józsefváros fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez.

ITT tudja online leadni a jelölését.

JÓZSEFVÁROSI BECSÜLETKERESZT

„Józsefvárosi Becsületkereszt” a Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző, egész életműve alapján elismerésre méltó magyar és külföldi magánszemély vagy Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző szervezet részére adományozható.

ITT tudja online leadni a jelölését.

JÓZSEFVÁROSÉRT

A „Józsefvárosért” kitüntetés a kerület fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedő tevékenységet végző, magyar és külföldi magánszemélyek, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervek részére adományozható.

ITT tudja online leadni a jelölését.

JÓZSEFVÁROSI ARANYKOSZORÚ

„Józsefvárosi Aranykoszorú” a Józsefváros területén minimum 5 éve kiemelkedő iparos, kereskedő, vállalkozó és gazdasági tevékenységet végző magyar magánszemélyek, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervek részére adományozható, akiknek nincs helyi adótartozása vagy az önkormányzat felé bármilyen más jellegű tartozása, nincs általános köztartozása és tevékenységüket magas színvonalon, a lakosság megelégedésére végzik.

ITT tudja online leadni a jelölését.

GURICSNÉ PÁSZTOR ERZSÉBET-DÍJ

A Guricsné Pásztor Erzsébet-díj a testnevelési és sporttevékenység területén kiemelkedő munkát végzett természetes személyeknek és jogi személyeknek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére adományozható. FIGYELEM! Erre a díjra csak a következő emberek/szervezetek adhatnak le nevezést:

– a kerületben működő oktatás-nevelési intézmények vezetői,

– a kerületi sportegyesületek és sportszövetségek vezetői,

– a kerületi diáksport szervezetek vezetői,

– 20 fő józsefvárosi választópolgár együtt

ITT tudja online leadni a jelölését.

JÓZSEFVÁROSI KULTÚRÁÉRT

„Józsefvárosi Kultúráért” kitüntetés adományozható annak az állampolgárnak vagy közösségnek, aki/amely tevékenységével, életművével kulturális területen kiemelkedő tevékenységet folytat, ezáltal hozzájárul Józsefváros kulturális életének sokszínűségéhez, örökségének gyarapításához.

ITT tudja online leadni a jelölését.

A FENTEBB FELSOROLT DÍJAKRA A JELÖLÉSÉT 2024. JÚNIUS 30. ÉJFÉLIG ADHATJA LE A KÖVETKEZŐ CSATORNÁK VALAMELYIKÉN:

  • online, a jelölőlap kitöltésével (figyelem: mindegyik díjhoz külön online jelölőlap tartozik)
  • személyesen, a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában (1082 Budapest, Baross u. 66–68.) nyitvatartási időben – itt megtalálja a nyomtatott űrlapot, amelyet hiánytalanul kitöltve szintén itt adhat le

JÓZSEFVÁROSI KÖZÖSSÉGEKÉRT

2020-ban elindult a „Józsefvárosi Közösségekért” kitüntetés is, amelyben a Józsefváros érdekében kifejtett áldozatos tevékenység elismeréseként olyan civil és közösségi munkát végző szervezetek, magánemberek, informális közösségek részesülhetnek, akik/amelyek a társadalmi igazságosságért, egyenlőségért, befogadásért, Józsefváros biztonságáért és a környezeti fenntarthatóságért végzett munkájukban értek el kiemelkedő eredményt.

ITT tudja online leadni a jelölését.

Erre a díjra is bármelyik józsefvárosi lakos tehet jelölést, a díjazottak kiválasztása pedig közönségszavazással történik, amelyben minden józsefvárosi lakos részt vehet. A közönségszavazás a jelölések összegzése után indul. Ha a közönségszavazásban szavazategyenlőség áll fenn, akkor a végső döntést az önkormányzat illetékes bizottsága hozza meg.

ERRE A DÍJRA A JELÖLÉSÉT 2024. JÚNIUS 30. ÉJFÉLIG ADHATJA LE A KÖVETKEZŐ CSATORNÁK VALAMELYIKÉN:

  • online, a jelölőlap kitöltésével
  • személyesen, a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában (1082 Budapest, Baross u. 66–68.) nyitvatartási időben – itt megtalálja a nyomtatott űrlapot, amelyet hiánytalanul kitöltve szintén itt adhat le

A végső döntést minden díj esetében a képviselő-testület hozza meg. A kitüntetéseket várhatóan novemberben adjuk át.

A 2023-as évi díjazottak listáját ITT találja.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!