Közlemény a kesztyűgyári incidensről

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Közlemény a kesztyűgyári incidensről

Június 10-én, hétfőn kora este a Kesztyűgyár Közösségi Házban a Fáklya közösség filmvetítést és workshopot tartott, amelyre a Kesztyűgyár Közösségi Háztól bérelt termet.

A terembérlők már a kezdéshez készültek, amikor 5-6 fő kapucnis, fekete ruhába öltözött férfi berontott, és megtámadta a bent tartózkodó fiatalokat. Voltak, akiket lökdöstek, ütlegeltek, székeket dobáltak, és összetörték a projektort. A Kesztyűgyár munkatársainak közbelépésének hatására a támadók elhagyták a helyszínt. A programon lévő fiatalok közül hárman megsérültek. A Kesztyűgyár munkatársai azonnal mentőt és rendőrt hívtak. A sérültek közül 1 főt bevittek a kórházba megfigyelésre, 2 főt helyben elláttak a mentősök. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, felderítésük érdekében nyomozócsoportot hozott létre.

A Kesztyűgyár Közösségi Ház környékén a rendőrség és a közterület-felügyelet is megerősített létszámban van jelen.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!