Csak így tovább, Dankó udvar!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Csak így tovább Dankó Udvar!

A Dankó udvar egy közösségi udvar a Dankó utca 18. szám alatt, ami a 2022-es részvételi költségvetés egyik ötleteként valósult meg. Az udvar 2024. május és október között egy tesztidőszak alatt van nyitva, amit a RÉV8 Zrt. szervez. Júniusban elindult a vakáció a Dankó udvarban, kipróbáltuk a bográcsozást, és az is kiderült, hogy melyik program tetszett leginkább a látogatóknak.

Júniusban rengeteg dolog történt az udvarban, volt például női önvédelmi program, előadás az őshonos növények fontosságáról, üvegmozaik-készítés, makramézás, sakkozás és tollaslabdaedzés is. Két nagy főzés is volt a hónapban, először június 23-án Greszka Zorka és Kocsis Eszter dietetikusok készültek egy szuper könnyed menüvel, amit együtt készítettek el a résztvevők, közben pedig az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos kérdéseket is fel lehetett tenni. Június 30-án, vasárnap pedig a Mira Interkulturális Közösség tagjai mutatták meg, hogyan készül bográcsban a rizs, a Qabuli Palow nevű afgán nemzeti étel, amihez csirkenyárs is került a grillre. 

 
 
 
 

Júniusban több mint 1000-en jártak az udvarban, nagyon köszönjük mindenkinek, hogy eljön, és hozzáteszi, amit tud az udvar életéhez, így lépésről lépésre fejlődik, és lesz egyre szebb! Íme a legnépszerűbb programjaink júniusban: Legnépszerűbb programjaink Júniusban (fő) 40 39 25 24 Szűlő- gyerek fociedzés agyagozás ismerkedés a természettel makramé készítés tollaslabda edzés

Mi jó, és mi hiányzik? 

Június 26-án egy közös bográcsozással egybekötve a májusi alkalomhoz hasonlóan ismét meghívtuk a szomszédokat, hogy együtt beszélgessünk az eddigi tapasztalatokról. Sok érdekes és hasznos javaslat hangzott el, és szuper lecsót ettünk együtt. Azt kérték a résztvevők, hogy legyen több program hétvégén, felnőtteknek is szóló táncos-zenés alkalmak, és még több főzés. Ezeket figyelembe vesszük a nyári órarend kialakításakor. 

Az udvarban volt olyan felnőttfoci, amikor átment a labda a szomszédba. Ezért azt beszéltük meg, hogy adunk még egy esélyt ilyen foglalásnak, de amennyiben ismét átmegy a labda a szomszédba, akkor sajnos a felnőttek nem játszhatnak a pályán. A közösségi kertről is beszélgettünk, felmerült az igény egy közös tereprendezésre, ahol minden ágyásgazda részt vesz, és az is kiderült, hogy kell az udvarba még egy jó hosszú slag és egy nagy űrtartalmú bogrács. Azon vagyunk, hogy ezeket is beszerezzük. 

A Beszélgessünk a Dankó udvarról következő alkalma július 31-én 19 órától lesz az udvarban, várunk minden szomszédot szeretettel. 

 
 
 
 
 
 

Új nyitvatartás, kertmozi, gyerekprogramok

Júliusban debütál új, hosszabb nyitvatartásunk. A hónapban mindennap 8 és 20 óra között van nyitva az udvar. Az órarendet a meleghez alakítottuk, ezért több foglalkozás más időpontban kezdődik. Például a tai chi és a mondókázás előbb, a jóga és a kosárlabdaedzés pedig később kezdődik, hogy ne legyen olyan égető a nap. Illetve a közösségi kertben is lehet fontos, hogy ilyen nagy melegben korán és későn is tudjanak locsolni a magaságyások gazdái. 

Több új programmal is készülünk, mint például a várva várt kertmozi, amiből két alkalom is lesz a hónapban, a részletekkel hamarosan jelentkezünk. 

Grilleznél vagy sportpályát foglalnál? 

Mindkettőre van lehetőség! Két grillünk van, amit le lehet foglalni, mi adjuk a grillt, a többit a foglaló hozza. Ha szeretne foglalni, kérjük, írjon az info@dankoudvar.hu címre, ahol közösségi munkásainkkal tudja egyeztetni a részleteket.

Napi programajánlókért csatlakozzon a Dankó udvar barátai Facebook-csoporthoz. Hírlevelünkre a dankoudvar.hu/hirlevel oldalon lehet feliratkozni, ebben mindig elküldjük az éppen aktuális eseményeinket.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!