Csatlakozz Te is a józsefvárosi nyilvános vécék hálózatához! Vendéglátóhelyek és közösségi terek jelentkezését várja a Józsefvárosi Önkormányzat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Csatlakozz Te is a józsefvárosi nyilvános vécék hálózatához!

Csatlakozz a Józsefvárosi Önkormányzat példamutató kezdeményezéséhez, és tedd vendéglátóhelyed vagy közösségi tered Józsefváros legnyitottabb pontjává!

Egész Budapesten problémát jelent az ingyenesen elérhető nyilvános vécék hiánya, amely Józsefvárosban sincs másképpen. A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett abban, hogy ezt a helyzetet nyilvános vécék telepítésével enyhítse, azonban fontosnak tartjuk más innovatív megoldások támogatását is annak érdekében, hogy hozzájáruljunk a köztisztasági helyzet javulásához.

A felhívás a 2023-as józsefvárosi részvételi költségvetés egyik nyertes ötletének megvalósítása. A Közösségi Részvételi Iroda koordinálásában először egy három hónapos pilotprogram valósult meg, ahol hat vendéglátóhellyel illetve közösségi térrel szerződött az Önkormányzat, amelyek vécéjét bárki ingyen használhatta, a szolgáltatásért az Önkormányzat havonta fizetett a helyeknek. A részvételi költségvetésről és a nyertes ötletről ide kattintva lehet részletesen olvasni.

Az Önkormányzat most az ötlet hosszú távú megvalósításába kezd, és olyan vendéglátóhelyeket és közösségi tereket üzemeltető partnerek jelentkezését várja, akik egy éven keresztül vállalják, hogy térítésmentesen megnyitják a vendéglátóhelyen, illetve közösségi térben található vécéjüket minden, a helyiség házirendjét betartó ember számára,  tekintet nélkül arra, hogy az igénylő fizetővendégnek minősül-e vagy sem.

Hogyan lehet jelentkezni? Jelentkezési űrlap: http://jozsefvaros.hu/go/kozwc_jelentkezes

Az űrlap kitöltésén kívül egyéb dokumentáció benyújtása nem szükséges. Hiánypótlásra nincs lehetőség.

Meddig lehet jelentkezni? A jelentkezési határidő 2024. augusztus 28. éjfél.

Mit kell vállalnia a partnernek? 

  • Felszerelt és rendszeresen takarított vécét biztosít térítésmentesen a hely nyitvatartási idejében, egy éven keresztül,  tekintet nélkül arra, hogy az igénylő fizetővendégnek minősül-e vagy sem,
  • havi beszámolót készít a szerződésben vállaltak teljesítéséről,
  • a szolgáltatást nyújtónak a vendéglátó egység, illetve közösségi tér bejáratánál az Önkormányzat által biztosított, jól látható információs táblát vagy matricát kell elhelyeznie, amely felhívja a figyelmet a vécé ingyenes használatának lehetőségére,
  • lehetőség biztosítását, hogy a szolgáltatás biztosítását az Önkormányzat munkatársai ellenőrizni tudják.

Mit vállal az Önkormányzat?

  • A rendelkezésre álló pénzügyi keret függvényében várhatóan 20 partnerrel szerződést köt,
  • a partnereknek havonta, a szolgáltatás teljesítésének igazolását követően, számla ellenében kifizeti a szolgáltatást,
  • a szolgáltatásért egy éven keresztül, havi 30.000 forint + áfa összeget fizet. (Amennyiben a partner heti kevesebb, mint 28 órában biztosítja a hozzáférést a vécéhez a szolgáltatási díj 15.000 Ft/hó + áfa. Alanyi adómentes partnerek esetében a szolgáltatási díj a fentieknek megfelelő nettó összeg.)
  • saját kommunikációs felületein (weboldal, közösségi média felületek, offline kiadványok, online térkép) népszerűsíti a szolgáltatást, és ezáltal a szolgáltatást biztosító helyeket.

A kiválasztás menetéről és a pontos részletekről az oldal aljáról letölthető felhívásban olvashatsz.

Kérdésed van?

Közösségi Részvételi Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. 3/1. reszvetel@jozsefvaros.hu +36 1/459-2139 + 36 20/ 258-6713 (pénteki napokon!)
Kapcsolódó dokumentumok
  1. Felhívás: Józsefvárosi nyilvános vécék hálózata Utolsó frissítés: 2024. július 16.
    264 KB PDF dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!