Félidőnél járunk a Dankó udvarban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Félidőnél járunk a Dankó udvarban

A Dankó udvar egy közösségi udvar a Dankó utca 18. szám alatt, ami a 2022-es részvételi költségvetés egyik ötleteként valósult meg. Az udvar 2024. május és október között egy tesztidőszak alatt van nyitva, amit a RÉV8 Zrt. szervez, így július végével éppen a tesztidőszak fele telt el. 

A nyári hőségben is sokféle programmal készültünk, de leginkább az árnyékot keresték a látogatók, volt például közös batyukészítés a Mira Interkulturális Közösséggel, de cirkuszi játékokat is ki lehetett próbálni, és a gyógynövényekről, komposztálásról többet megtudni.

A közösségi kertet teljes pompájában lehet megtekinteni, érik a paradicsom és a sárgadinnye is, a fügére még kicsit várni kell. A kertészeink közös tereprendezést szerveztek, ahol ösvényeket alakítottak ki, és mindenki megismerkedhetett a másikkal. 

Ha szeretne többet megtudni programjainkról, nézze meg órarendüket a dankoudvar.hu/orarend oldalon, és csatlakozzon a Dankó udvar barátai Facebook-csoporthoz. 

A hónapban elindult a Dankó udvar kertmozisorozat is, így egy vetítővászon, sok-sok szék és pokróc lakta be a pályát. Július 17-én a Liza, a rókatündért vetítettük, július 31-én pedig a Macskafogót. A két filmen összesen 200 fő vett rész, nagyon örülünk, hogy ennyien élvezték a filmeket! A filmeket angol felirattal vetítjük, és ezek a programok is ingyenessek. Augusztusban még két filmre várunk mindenkit szeretettel: augusztus 14-én a Robin Hood animációs filmre, augusztus 28-án pedig A Pogány Madonnára. A kertmozik estéjén az udvar kivételesen 23 óráig van nyitva, ezúton is köszönjük mindenkinek a türelmet! A kertmozis alkalmakról cikkünkben olvashat részletesen. 

Milyen visszajelzéseket kaptunk júliusban? 

Július 31-én délután töltöttkáposzta-illat szállt a Dankó udvarban, és megtartottuk a már hagyománynak számító havi egyszeri beszélgetésünket az udvarral kapcsolatos tapasztalatokról. Ezúton is köszönjük a szomszédoknak a finom falatokat, legyen az káposzta, humusz vagy sütemény. Ezeken az alkalmakon két kérdésről szoktuk beszélgetni: mi volt jó, és mi az, amin változtassunk? 

Jó visszajelzéseket kaptunk az órarenddel kapcsolatban, sok programon lehet részt venni, legjobban azokat programokat szeretik a látogatók, ahol valamit kézzel lehet készíteni, és a közös főzések is mindig szuperül sikerülnek, de van aki, beszélgetni, kártyázni jár az udvarba. 

A közösségi munkások és a kerületőrök is dicséretet kaptak, hogy mindig kedvesen fogadják az embert, és jó hangulat vár mindenkit az udvarban. Több javaslatot is megfogalmaztak a résztvevők. Felmerült, hogy a közösségi médiában is hirdessük az udvart, aki szeretne az udvar életébe betekinteni, az kövessen minket a Facebookon, Instagramon vagy Tiktokon, iratkozzon fel a hírlevelünkre a dankoudvar.hu/hirlevel oldalon, és csatlakozzon a Dankó udvar barátai Facebook-csoporthoz

Arról is beszéltük, hogy az online hirdetés mellett mennyire fontos a szomszédok invitálása is az udvarba, a legjobb, ha szájról szájra terjed a hír! Ötlet volt az is, hogy a Dankó udvar közösségi kert legyen elérhető a közösségi kerteket bemutató honlapon is, felvesszük a honlap szerkesztőivel a kapcsolatot. A komposztálás elindítása, tűzrakóépítés és sorverseny szervezése is felmerült ötletként, ezeken fogunk dolgozni a tesztidőszak további részében. 

A Beszélgessünk a Dankó udvarról következő alkalma augusztus 28-án 19 órától lesz az udvarban, várunk minden szomszédot szeretettel.

Itt az augusztusi órarend

Indul az utolsó nyári hónap, szokásunkhoz híven most is különféle programokkal készültünk, legyen az kézműveskedés, ismeretterjesztés vagy sportolás. Augusztusban is minden nap 8 és 20 óra között leszünk nyitva, hogy még a nagy meleg előtt lehessen locsolni, este pedig lehessen mozogni. 

Újdonságként szombatonként 17 órától kick-box edzést lehet kipróbálni, Benedek Elek-meséket fogunk felolvasni szintén szombatonként 16 órától. Július 24-én 10 órától egészségnapot tartunk, ahol egészségügyi alapszűréseken lehet majd részt venni, és közös főzés is lesz. Minden programunk ingyenes, regisztráció nincs. 

Minden augusztusi programunk elérhető az órarendben, a dankoudvar.hu/orarend oldalon. 

Grillezne, vagy sportpályát foglalna? Mindkettőre van lehetőség! Két grillünk van, amit le lehet foglalni, mi adjuk a grillt, a többit a foglaló hozza. Ha szeretne foglalni, kérjük, írjon az info@dankoudvar.hu címre, ahol közösségi munkásainkkal tudja egyeztetni a részleteket.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!