A Józsefvárosi Önkormányzat közleménye a Wesley Óvoda bezárásával kapcsolatban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A Józsefvárosi Önkormányzat közleménye

2024. augusztus 27-én Budapest Főváros Kormányhivatala nyilvántartásából törölte, ezzel bezáratta a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) fenntartásában lévő oktatási intézményeket, többek között a Józsefvárosban, a Dankó utca 11. szám alatt működő óvodáját is. 

Korábban a Józsefvárosi Önkormányzat felvette a kapcsolatot a Wesley Óvoda intézményvezetőjével, majd 2024. augusztus 30-ra szülői értekezletet szervezett az óvodába járó gyerekek szüleinek.

A szülői értekezleten, ahol a szülők nagy többsége jelen volt, a résztvevőket biztosítottuk arról, hogy gyermekeik nem maradnak ellátás nélkül Józsefvárosban. Ennek értelmében a Józsefvárosi Óvodák 15 gyereket fogad már a héten. A szülők igényeit és az óvodák befogadóképességét összevetve, illetve az újraszegregálódás elkerülésének szempontjait figyelembe véve a gyerekeket elhelyeztük. Végül általánosan 2-2 gyerek kerül egy tagóvodába.

A Józsefvárosi Önkormányzat felajánlotta az óvoda munkatársainak átvételét is.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!