Kell egy csapat! – Józsefvárosi gyerekek és fiatalok közösségi programjainak támogatása

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Kell egy csapat! Józsefvárosi gyerekek és fiatalok közösségi programjainak támogatása

Mi ez?

Józsefvárosban éltek, szerveznétek valamit együtt, és nem múltatok még el 18 évesek?  (A 18 éves korhatár a szöveg további részében azt jelenti, hogy akkor jelentkezhetsz, ha az ötlet beadásának időpontjában még nem töltötted be 18. életévedet.)

A Kell egy csapat! programot azért hoztuk létre, hogy támogatni tudjuk a kerületi gyerekek és fiatalok által kitalált programötleteket. 

Első körben a Józsefvárosi Önkormányzat összesen 2 millió forint támogatást ad erre a célra. 

Egy-egy ötlet maximum 199.999 forint támogatást nyerhet el.  

Ez a program a JóKer – Józsefvárosi Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Program része. Hallottál már róla? Ha még nem, itt az idő, hogy megismerkedj vele.

Kik jelentkezhetnek a Kell egy csapat! programra?

Józsefvárosban élő vagy itt tanuló, bölcsibe, oviba, iskolába járó gyerekek és fiatalok, akik még nem múltak el 18 évesek.

Minimum 5 fős csoportok jelentkezését várjuk.

Milyen ötletekkel jelentkezhettek? 

Elmennétek együtt egy kalandparkba vagy uszodába? Kertmozit szerveznétek a kerületben? Csocsószakkört indítanátok? 

Együtt készülnétek fel egy sportversenyre? Telerajzolnátok aszfaltkrétával a Losonci teret? 

Írjátok meg nekünk, és mi támogatjuk a megvalósítást. Például megvesszük nektek a belépőjegyet, kibéreljük a vetítőgépet, veszünk pár focilabdát, kapuskesztyűt vagy éppen aszfaltkrétát. 

A lényeg, hogy a programot a barátaitokkal vagy az osztálytársaitokkal, csoporttársaitokkal együtt találjátok ki, és szervezzétek meg. 

Egy-egy ötletet maximum 199.999 forinttal tud az önkormányzat támogatni. 

Értékelési szempontjaik:

Milyen programokat nem tudunk támogatni?

Például élelmiszerek vásárlását (közös fagyizás, étkezésekkel kapcsolatos kiadások) és az olyan programokat, amelyeket a helyszínen készpénzben kell kifizetni. 

Hol és hogyan adhatjátok le a jelentkezéseteket?

A jelentkezési lapot ide kattintva találjátok, és itt adhatjátok be.

Jelentkezési határidő: 2024. október 18., péntek 16 óra  

Ha még nem tudsz írni, nem gond, kérj meg egy felnőttet, hogy segítsen.

Milyen kérdésekre kell válaszolni a jelentkezési lapon?

– Mit szeretnétek csinálni, és miért fontos nektek? Mire van szükségetek? (Pl.: belépőjegy, csocsóasztal, ugrálóvár bérlése) Nagyjából mennyibe kerül ez az ötlet szerintetek? 

– Mikor lenne a program? Az idei tanévben, a tavaszi szünetben, nyáron stb. 

Fontos tudni, hogy nekünk is kell egy kis idő ahhoz, hogy megnézzük az ötletet, és kitaláljuk, hogyan tudunk segíteni a megvalósításban. Ahhoz, hogy fel tudjunk készülni fontos, hogy az ötletek megvalósítását legkorábban 2024 decemberre tervezzétek.  Még jobb, ha időben rugalmas a program. Például, előfordulhat, hogy ahová szeretnétek elmenni, oda már nem tudunk jegyet venni abban az időpontban, amikor szeretnétek, de két hét múlva már igen

– Ki az a felnőtt, aki segít nektek? Kit kereshetünk, ha kérdésünk van?

Ez csak néhány példa, a jelentkezési lapon megtaláljátok az összes kérdést. 

Ki fog titeket támogatni az ötlet megvalósításában? 

A JóKer program egyik célja, hogy segítse a gyerekek és a fiatalok részvételét Józsefváros életében. Ahhoz, hogy Ti is biztonságban érezzétek magatokat ebben a folyamatban, szükségünk van támogató felnőttekre is, akiket ti választotok. 

Lehet a kedvenc tanítótok, tanárotok, mentorotok, de valamelyikőtök nagykorú családtagja is. 

Ők azzal fognak nektek segíteni, hogy minden részletet megbeszélnek velünk. Ha az ötletetek például egy közös kirándulás vagy mozizás, az ő jegyét is mi vesszük meg. 

Az önkormányzat részéről Németh Nikolettára is számíthattok. Az ő feladata, hogy képviselje a kerületben élő gyerekek érdekeit, megismerje a véleményeteket, és eljuttassa azokhoz, akik a döntenek a Józsefvárosban történő dolgokról. Ebben a programban is ő fog nektek segíteni, forduljatok hozzá bátran.  Ismerjétek meg Nikit:

Mi történik az ötletek beadása után? 

A pályázatokat 2024. október 18., péntek 16 óráig várjuk. Ezután egy háromfős csapat kiértékeli az ötleteket, végül az ő javaslataik alapján a polgármester dönt majd arról, mely ötleteket tudjuk támogatni.

Nekünk is szükségünk lesz néhány hétre, hogy jól átgondolt döntés születhessen, így az eredményeket 2024. november 15. és 22. között tudhatjátok meg. 

Telefonon vagy e-mailen fogjuk keresni azt a felnőttet, akit támogató felnőttnek választottatok. 

Azoknak, akiket nem tudunk támogatni, megírjuk, hogy miért döntöttünk így, és lehetőség lesz újra jelentkezni a következő kiírás alkalmával 2024 decemberében vagy 2025 januárjában. 

Milyen szempontokat veszünk majd figyelembe a döntés során? 

Szívesen támogatjuk azokat az ötleteket, amik egy hosszabb távú programhoz, vagy célhoz kapcsolódnak. Az is jó, ha a csapatban minél többen vagytok, és minél többfélék. Sőt, az is jól jön az értékeléskor, ha minél önállóbban meg tudjátok tervezni és szervezni, amit kitaláltatok.

Mi történik az elbírálás után?

  • Értesítés: Legkésőbb 2024. november 22., péntek 16 óráig mindenkit értesítünk, hogy tudjuk-e támogatni az ötletét. Lehet, hogy javasoljuk majd egy-két kisebb dolog átgondolását, amiben Niki segítségét kérhetitek. 
  • Támogatás: Ha támogatjuk az ötletet, egy személyes találkozó keretében még egyszer közösen átnézzük a beküldött terveket, véglegesítjük az időpontokat és a megvalósításhoz szükséges dolgokat. 

Az elnyert összegeket mi fizetjük majd ki helyettetek. Ha például az állatkertbe szeretnétek elmenni, mi megvesszük a belépőket, és átadjuk nektek. 

Fontos, hogy a személyes találkozóra egy felnőtt kísérő is el tudjon jönni veletek. Niki segít majd a szervezésben és a felmerülő költségek kifizetésében.  

Beszámoló: Meséljetek majd nekünk arról, hogyan sikerült a program, mik a tapasztalataitok. Ez azért fontos, hogy ti is és mi is tanuljunk: mi az, ami jól működött, és mi az, amin érdemes változtatni. 

Találjátok ki, hogy hogyan osztjátok meg velünk az élményeiteket. Leírjátok? Készíteni fogtok egy közös videót, fotógalériát? Ezt is a személyes találkozón fogjuk közösen kitalálni. 

Kérdésetek van?

Forduljatok bizalommal Nikihez, vagy keressetek minket e-mailen a joker@jozsefvaros.hu címen, esetleg Facebook-chaten: https://www.facebook.com/jokerjozsefvaros

Nagyon várjuk a közös munkát! Ötleteljetek, és írjatok nekünk!

Adatkezelési tájékoztatónk ITT olvasható.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!