Számos józsefvárosi ötlet nyert a budapesti közösségi költségvetésen

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Számos józsefvárosi ötlet nyert a budapesti közösségi költségvetésen

Lezárult az idei fővárosi közösségi költségvetés szavazása, amelyen több Józsefvárost érintő ötlet is nyert. Idén több mint 29 ezren vettek részt a szavazáson, melynek eredményeképpen 13 új ötlet valósulhat meg: ebből 4 kifejezetten a kerületben. Ezek:

A Corvin-negyed aluljáró megújítása művészeti projektként (tervezett költség: 60 millió forint)

A Corvin-negyed aluljáró vizuális összképének rendezése, újraalkotása a kortárs design keretében, például a falfelületek festésével vagy kiállítóterek létesítésével, amelyekben kortárs designerek, művészek, tervezők alkotásai, termékei jelenhetnének meg alkalmat adva a bemutatkozásra, szélesebb körben való ismertségre. Részletes leírás a fővárosi közösségi költségvetés honlapján.

Zöldebb Üllői út (tervezett költség: 50 millió forint)

Az Üllői út VIII. és IX. kerületi szakaszán a fákat körülvevő ültetőkazetták kizöldítése megfelelő növények telepítésével. Részletes leírás a fővárosi közösségi költségvetés honlapján.

Kerékpárosok számára biztonságosan megközelíthető Keleti pályaudvar (tervezett költség: 50 millió forint)

A biztonságos kerékpáros átjárhatóság megteremtése a Baross tér – Fiumei út kereszteződésben, valamint a Bethlen Gábor utcánál a Thököly útról való balra kanyarodás biztosítása a Festetics György utca irányába. Részletes leírás a fővárosi közösségi költségvetés honlapján.

Kutyagumi-mentesítés a VIII. kerületben (tervezett költség: 10 millió forint)

Több, oszlopra szerelt kutyapiszokgyűjtő kuka, ingyen elérhető zacskók és a kutyavizelet felfogására alkalmas oszlop telepítése a VIII. kerületben a Magdolnanegyed és a Palotanegyed néhány pontján, pilot jelleggel. Részletes leírás a fővárosi közösségi költségvetés honlapján.

A korábban megvalósult, és a jelenleg megvalósulás alatt álló fővárosi közösségi költségvetés projektekről további információk az otlet.budapest.hu oldalon találhatók.

A józsefvárosi részvételi költségvetés megvalósuló ötletei honlapunkon követhetők. Idén októberben pedig elindult a kerület történetének első gyerekrészvételi költségvetése, amelynek keretében két józsefvárosi óvodában, a Kesztyűgyár Közösségi Házban és a FiDo-ban is valósulnak meg programok. Ezekről bővebben itt tájékozódhat

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!