Ötletelő műhely: Losonci, Orczy, Ganz, Százados negyed és Tisztviselőtelep

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Ötletelő műhely: Losonci, Orczy, Ganz, Százados negyed és Tisztviselőtelep

Mi az az ötletbeadás? Hogyan lesz egy problémából ötlet? Milyen ötleteket érdemes beadni és milyeneket nem? Ebben segítenek a körzetek ötletelő műhelyei!

A 2022-es részvételi költségvetés során a kerületi lakosok 120 millió forint elköltéséről dönthetnek. Annak érdekében, hogy az egyes kerületrészek ne egymással versenyezzenek és ne alakuljon ki nagy területi és részvételi egyenlőtlenség, Józsefvárost 3 körzetre osztottuk. A 3 körzetet a hagyományos negyedhatárok mentén alakítottuk ki úgy, hogy megközelítőleg azonos lakosságszámot képviseljenek. A 3 körzetben 40-40 millió forintos összeghatárig valósulnak majd meg az ötletek.

A Józsefvárosi Részvételi Költségvetés két fő szakaszból áll:

– ötletbeadás márciusban és áprilisban;

– szavazás júniusban és júliusban.

De mi is az az ötletbeadás? Hogyan lesz egy problémából ötlet? Milyen ötleteket érdemes beadni és milyeneket nem?

Ebben segítenek a körzetek ötletelő műhelyei, amelyekre Téged is várunk!

A 2022 március elejétől április végéig zajló ötletbeadási szakaszban a kerületben 3 ötletelő műhelyt szervezünk, ahova azokat várjuk, akik szeretnének a részvételi költségvetésbe ötletet beadni, de még nem tudják pontosan, hogy mit szeretnének, bizonytalanok az ötletük kidolgozottságában, vagy tudják, hogy milyen probléma megoldásán dolgoznának, de még nem találtak jó megoldást rá.

Az ötletelő műhelyeken a résztvevők egy vezetett beszélgetésen keresztül fejleszthetik ötleteiket, találhatnak közösen megoldást a felvetett problémákra és választ a dilemmáikra. Ezeket az eseményeket segítségképpen szervezzük és természetesen úgy is le lehet adni ötletet, ha nem veszel részt egyetlen műhelyen sem.

Az 3. körzet ötletelő műhelyét április 21-én, csütörtökön 18 órától tartjuk a Szenes Iván téren.

Ide a Losonci, az Orczy, a Ganz és a Százados negyed, illetve a Tisztviselőtelep lakóit várjuk.

Gyere és ötleteljünk együtt, és ne feledd: a Te pénzed, a Te döntésed!

Telefon: 459-2139

Email: reszvetel@jozsefvaros.hu

Honlap: reszvetel.jozsefvaros.hu

Facebook: facebook.com/reszveteliiroda

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!