Ötletelő műhely: Népszínház és Magdolna negyed, Kerepesdűlő

event_available Utolsó frissítés:

Mi az az ötletbeadás? Hogyan lesz egy problémából ötlet? Milyen ötleteket érdemes beadni és milyeneket nem? Ebben segítenek a körzetek ötletelő műhelyei!

A 2022-es részvételi költségvetés során a kerületi lakosok 120 millió forint elköltéséről dönthetnek. Annak érdekében, hogy az egyes kerületrészek ne egymással versenyezzenek és ne alakuljon ki nagy területi és részvételi egyenlőtlenség, Józsefvárost 3 körzetre osztottuk. A 3 körzetet a hagyományos negyedhatárok mentén alakítottuk ki úgy, hogy megközelítőleg azonos lakosságszámot képviseljenek. A 3 körzetben 40-40 millió forintos összeghatárig valósulnak majd meg az ötletek.

A Józsefvárosi Részvételi Költségvetés két fő szakaszból áll:

- ötletbeadás márciusban és áprilisban;

- szavazás júniusban és júliusban.

De mi is az az ötletbeadás? Hogyan lesz egy problémából ötlet? Milyen ötleteket érdemes beadni és milyeneket nem?

Ebben segítenek a körzetek ötletelő műhelyei, amelyekre Téged is várunk!

A 2022 március elejétől április végéig zajló ötletbeadási szakaszban a kerületben 3 ötletelő műhelyt szervezünk, ahova azokat várjuk, akik szeretnének a részvételi költségvetésbe ötletet beadni, de még nem tudják pontosan, hogy mit szeretnének, bizonytalanok az ötletük kidolgozottságában, vagy tudják, hogy milyen probléma megoldásán dolgoznának, de még nem találtak jó megoldást rá.

Az ötletelő műhelyeken a résztvevők egy vezetett beszélgetésen keresztül fejleszthetik ötleteiket, találhatnak közösen megoldást a felvetett problémákra és választ a dilemmáikra. Ezeket az eseményeket segítségképpen szervezzük és természetesen úgy is le lehet adni ötletet, ha nem veszel részt egyetlen műhelyen sem.

Az 2. körzet ötletelő műhelyét április 13-án, szerdán 18 órától tartjuk a Mátyás tér 15-ben található Kesztyűgyár Közösségi Házban.

Ide a Népszínház negyed, a Magdolna negyed és a Kerepesdűlőlakóit várjuk.

Gyere és ötleteljünk együtt, és ne feledd: a Te pénzed, a Te döntésed!

Telefon: 459-2139

Email: reszvetel@jozsefvaros.hu

Honlap: reszvetel.jozsefvaros.hu

Facebook: facebook.com/reszveteliiroda

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!