Jótékonysági főzőverseny és közös asztal a Mátyás téren

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Jótékonysági főzőverseny és közös asztal a Mátyás téren

A Józsefvárosi Önkormányzat hagyományteremtő céllal jótékonysági főzőversenyt hirdet.

Helyszín: VIII. kerület, Mátyás tér

Időpont: 2022. szeptember 24. szombat 10:00-15:00

Várunk mindenkit szeretettel szeptember 24-én szombaton a Mátyás téren a 10 órától kezdődő első józsefvárosi jótékonysági főzőversenyen, ahol délután 1-től mindenkit vendégül látunk egy közös asztalnál. 14 órakor pedig a zsűri kihirdeti a verseny eredményét.

A helyszínen a jó hangulatot és a zenét a Tilos Rádió DJ-i, illetve Drahos Evelin és Dress Bálint biztosítják.

Jöjjön el családjával, és hozza magával barátait, szomszédjait is!

Ha önkéntesként segítene a helyszíni lebonyolításban, nagy örömmel várjuk jelentkezését ezen az űrlapon: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2022/09/jelentkezz-onkentesnek-az-elso-jozsefvarosi-jotekonysagi-fozoversenyre/

Az induló csapatok

Akadályok nélkül

Csoportunk azért dolgozik, hogy Józsefváros akadálymentes hely legyen. Két sétát szerveztünk már, mozgássérült parkolót lobbiztunk ki az Auróra elé és nyertünk a részvételi költségvetés pályázaton, jövőre lesz Józsefvárosban fogyatékosügyi referens. A főzésre azért jelentkeztünk, mert fontos számunkra a szolidaritás és hogy segítsünk másokat.

Alföldi

A csapat a BMSZKI Alföldi utcai átmeneti szállás dolgozói és ügyfelei közös csapata. Kedélyes, jó társaság. A részt vevő ügyfelek az Alföldi III. (immár hagyományosnak mondható) Lecsófőző versenyének győztes csapata. Fontosnak érezzük, hogy aktívan képviseltessük magunkat a kerületi rendezvényeken, összejöveteleken. Nagyon köszönjük a részvételi lehetőséget!

Biztos Kezdet Gyerekház

A Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék tagintézményében dolgozunk. A Biztos Kezdet Gyerekház a mindennapokban a VIII. kerületben élő, kisgyermekes családokat segíti. A kollégákkal fontosnak tartjuk, hogy adjunk, hogy közösséget építsünk.

Civilek Józsefvárosért

A Civilek Józsefvárosért Egyesület már hagyományokkal rendelkezik a jótékonysági főzésben. A “freeszfe” tüntetőknek több héten keresztül főztünk nagy sikerrel. Hetente egyszer meleg ételt vittünk nekik, ami nagy örömet jelentett számukra. Vannak tagjaink, akik régebben a Heti Betevőben önkénteskedtek. Lelkesen veszünk részt minden ilyen akcióban, mely megjeleníti a szociális érzékenységet, az adás örömét, a csapatként való közös munkát, és a közös étkezés mellett történő közvetlen kapcsolatteremtést. Az étkezés olyan életszükséglet és élvezet egyszerre, amely összehozza az embereket, és elfeledteti még az egzisztenciális különbségeket is. Erre fogunk törekedni az eseményen a rászorulókkal, érdeklődőkkel történő kapcsolatteremtésünk során.

Diófa

Apám meg èn bajai nagybátyámtól tanultuk a halászléfőzèst. Èn a Rákosszentmihályi Diófa utcában nőttem fel (innen a nem túl kreatív csapatnèv), most meg a Teleki tèrnèl lakom a családommal 2018 óta. Szeretjük a kerületet, öcsèm is ide jár haza a Teleki tèrre, kislányom a Kun utcába járt Oviba és a Deák Diákban folytatja szeptembertől.

Diszpikifőzte

A csapat tagjai a Menhely Alapítvány 24 órában működő,  budapesti és Pest megyei hajléktalanellátó intézményrendszer koordinácóját végző  Diszpécser Szolgálatának munkatársai. A mindennapokban szerzett kreativitásunkat szeretjük a konyhában is megmutatni, “főszakácsunk” vezényletével már több főzőversenyen is sikeresen mutattuk be az ezen a területen is kiemelkedő képességeinket.

Meni

Huszonéves fiatalok, a Zöld Front ifjúsági mozgalom tagjai, egyikük Józsefváros önkormányzatánál dolgozik, másikuk csak fél évet élt Józsefvárosban nemrég, tehát csak félig itteniek. Cserébe viszont imádják a kerületet. Szeretnek főzni, és szeretnék azt állítani, hogy tudnak is, ez majd kiderül a helyszínen!

Momentum Mozgalom (*a Momentum Mozgalom saját költségén és saját eszközök használatával vesz részt a versenyen)

Szeretjük Józsefvárost, szeretünk a józsefvárosiakért dolgozni. Fontosnak tartjuk, hogy résztvegyünk a közösségi eseményeken is, ahogy pultoztunk a részvételi költségvetésért vagy a parkolási reformnál is. Rengeteg tagunk önkénteskedett a Covid járvány legnehezebb időszakaiban a kerületben. És szeretünk főzni is.

Propagandasajt

Páran tudnak, legtöbbünk pedig szeret főzni, igyekszünk nem a szokásos bográcsételekben gondolkodni. A hírgombócok összegyúrását már begyakoroltuk, most kiderül, hogy főzünk csapatban.

Semlegetők

Két, sokáig a Mátyás tér mellett működő fiatal építész iroda tagjai vagyunk, akik szeretnék jobban megismerni és egy jó hangulatú délutánt eltölteni a helyi közösséggel.

Vegánok 

Vegánok vagyunk. Meg szeretnénk mutatni, hogy a növényi ételek nem csak finomak, laktatóak, hanem a kedvező árban az állati eredetű élelmiszerekkel is felveszik a versenyt. Nem csak állati eredetű dolgokból, hanem 100 %-osan növényi alapanyagokból is lehet jókat főzni. A vidámság, a finomság és az gyengédség garantált. Propagandával nem készülünk, de az érdeklődőkkel szívesen elbeszélgetünk.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!